2022. 03. 26. - 08:45

Technológia a divatban: gyors adatelemzés, gyors alkalmazkodás

Technológia a divatban: gyors adatelemzés, gyors alkalmazkodás

Meglepő lenne, ha a divatipart nem érte volna el a technológia szele. Számos formáját használják a trendek követésében, kialakításában, sőt a gyors alkalmazkodásban is. Hogyan?

A mai technológiai újítások nem maradhattak ki a divatiparból sem. Sokak számára már nem újdonság, hogy ha valamilyen ruhadarabot, kiegészítőt szeretnének, az online felületek komoly segítséget nyújtanak ebben, sőt ma már akár fel is próbálhatnak egy ruhát alkalmazás segítségével.
 
Az alkalmazkodás, a trendformálás ma már tevékeny segítője a mesterséges intelligencia is.
 
 
Lássuk azonban, miként vesz részt a divatipar „pörgetésében” a gyors adatelemzés.
 
Az utóbbi a gyors alkalmazkodás érdekében kiemelkedő módszer: célja, hogy a vállalkozások gyorsan és hatékonyan igazítsák hozzá az üzleteiket - például az ellátási láncot, azzal, hogy nagy mennyiségű adatot használnak az adaptáció támogatására.
 
A piacon elérhető új szoftvereszközöknek köszönhetően a márkák és a gyárak valós idejű visszajelzéseket és figyelmeztetéseket kaphatnak a cégektől a hibákról vagy a sérült árukról.
 
Gyors adatelemzést, alkalmazkodást, csapatmunkát tesz lehetővé a divatiparban a technológia
Gyors adatelemzést, alkalmazkodást, csapatmunkát tesz lehetővé a divatiparban a technológia
 
Ez segít nekik pénzt megtakarítani, kiküszöbölni a hulladékot és szállítani a megfelelő termékeket a megfelelő időben. Lehetővé teszi az ügyfél-elégedettség maximalizálását is – mivel azonnal felismerik a potenciális üzleti fenyegetéseket.
 
Ilyen technológiai eszköz például az IQMS-hez hasonló menedzsmentszoftver. A vállalati erőforrás-tervező (ERP) szoftvert a gyártásban használják, a termelési adatok valós idejű monitorozására és gyűjtésére a termékek gyártása során.
 
Más típusú szoftverek is rendelkezésre állnak azonban, amelyeket érdemes megismerni – ezek más módon működnek. A felhőalapú számítástechnika térnyerése például új utakat nyitott meg a munka terén az együttműködéshez, így gyárak és vállalatok a világ számos pontjáról képesek egyszerre együtt dolgozni.
 
Mindez lehetővé teszi számukra, hogy hozzáférjenek a releváns adatokhoz, ami gyorsabb és hatékonyabb kommunikációt eredményez.
 
A felhő alapú ellátási lánc menedzsment megoldások értéke 2023-ra meghaladja majd a 11 milliárd dollárt – ez kiemeli, mennyire fontos a gyors adatkezelésre való átállás.
 
Jó példa a Techpacker – az üzemekkel való kommunikáció és gyártás optimalizálása esetén ez segít racionalizálni és automatizálni a teljes folyamatot. Felhőalapú szoftvere lehetővé teszi, hogy a tervezőcsapatokban és gyárakban mindenki valós időben tájékozódjon a technológiai csomagok változásairól.
 
Mindez a teljes manuális folyamatot és az állandó e-mailezést is kiküszöböli, így a technológiai csomagok létrehozása 70 százalékkal gyorsabb, mint a hagyományos módszerek.
 
Ezt az új Illustrator Plug-In is demonstrálta, amely felhőalapú szoftveren keresztül importálja a terveket. Az eszlöz kulcsfontosságú azon PLM-technikák népszerűsítésében, amelyek az üzletet számos elosztási csatornán keresztül, fenntartható módon menedzseljék.
 
A Techpacker alkalmazás lehetővé teszi a kreatív divat-csapatok és a velük dolgozó gyártók számára a termékfejlesztés valós időben történő irányítását.
 
Mindez rávilágít arra, hogyan is segítheti a gyors adatelemzés a vállalatokat abban, hogy szükség esetén hamar alkalmazkodjanak.
 
Amint azt a koronavírus-járvány ideje is megmutatta, a márkák túlélése szempontjából az alkalmazkodás, a felülkerekedés szükségessége volt a legfontosabb. Így egy olyan gyors adatátviteli eszköz segítségével, mint a Techpacker, egyetlen intuitív szoftverválasztás révén javítható a csapatmunka, s egyben optimalizálható a termékfejlesztés és a gyártási életciklus.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.