2023. 01. 24. - 09:35

Szuvasodási adatokat gyűjt a legújabb okos fogászati készülék

Szuvasodási adatokat gyűjt a legújabb okos fogászati készülék

Részletesen tájékozódnánk róla, milyen állapotban vannak a fogaink? Egy új, SmarTooth elnevezésű okos otthoni eszköz a telefonunkra küldi, hogy mire jutott.

Ha szeretnénk tisztában lenni azzal, milyen állapotban vannak éppen a fogaink – például szuvasodás kezdődött-e valamelyikben -, ma már megtehetjük könnyedén, otthon, egy intelligens kütyü segítségével. Fotó: SmarTooth
 
A SmarTooth fogászati egészségügyi monitorozó eszközzel a Las Vegasban január elején megrendezett CES 2023 technológiai kiállításon rukkoltak elő megálmodói, s innovációs díjat is hazavihetettek érte.
 
Az otthoni kézi eszköz optikai érzékelőt használ a „szuvasodási adatok” összegyűjtésére, az eredményeket pedig egy mobilalkalmazásba küldi. A gyártó állítja: az eredmények olyan pontosak, mintha röntgenfelvétel készült volna.
 
A SmarTooth komoly segítség lehet olyan páciesnek számára (is), akik tartanak a fogorvostól, vagy nehézkesen jutnak el rendszeresen egy rendelőbe.
 
Amennyiben az eszköz megfizethető, vagy akár egy rendes orvosi rendelőben is használható, könnyen segíthet a szájüregi problémák felderítésében, mielőtt azok súlyosbodnának – s a fogak helyrehozása csak bonyolultabb, drágább és időigényesebb lesz.
 
A SmarTooth innovatív módon javíthatja a fogászati ​​egészségügyi ellátást, segítve a felhasználókat egészségi állapotuk megfigyelésében, saját mobilalkalmazásukon keresztül.
 
L.A.
 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.