2018. 09. 11. - 10:20

Öt természetes összetevő az egészséges fogakhoz

 Öt természetes összetevő az egészséges fogakhoz

A fogak megfelelő ápolása, sőt a nyelv tisztítása is része az ájurvédikus napi rutinnak. Ezek sokat segítenek a fogromlás és a szájproblémák kialakulásának megelőzésében. De milyen növényeket használhatunk ennek érdekében?

Az ájurvédikus tanítások szerint nemcsak a napi fogmosás, valamint a nyelv rendszeres megtisztítása, hanem bizonyos növények használata sem árt, ha szeretnénk megőrizni fogaink épségét és egészségét.
 
A nyelv tisztításához és lesúrolásához bizonyos fák apró gallyait, gyökereit alkalmazzák. Ezek az alábbiak.
 
A bael mutatós gyümölcsfa - érdemes kipróbálni a gallyait
A bael mutatós gyümölcsfa - érdemes kipróbálni a gallyait
 
-Neem gyökér: antibakteriális tulajdonságokkal bír és aktívan  gátolja a plakk képződését. Megelőzi a rossz lehelet kialakulását és a fogszuvasodást. Kesernyés íze tisztít és az ízlelőbimbók érzékenységét is fokozza.
 
-Mulethi (édesgyökér): csökkenti a baktériumok növekedését, s ezzel mérsékeli a fogszuvasodás kockázatát. Az édesgyökeret éjszakára vízbe is lehet áztatni, majd pedig gargalizálni a vízzel. Ez tisztítja a torkot és megelőzi a fertőzéseket.
 
-Jamun: méregtelenítő hatású a szájhigiéniában. A- és C-vitaminban is gazdag, sőt rákellenes hatással rendelkezik. Gyakori használata csökkenti a szájrák esélyét.
 
A jamun nemcsak mutatós, fogászati problémákra is gyógyír lehet
A jamun nemcsak mutatós, fogászati problémákra is gyógyír lehet
 
-Bael: a száj sebei és fertőzései károsíthatják az ízlelőbimbók működését, s gátolhatják az emésztőnedvek megfelelő funkcionálását. A bael gyökér megelőzi és gyógyítja a szájfertőzéseket. Hatékony a torok tisztításában és eltávolítja a váladékot.
 
-Babool (Acacia): a babool növény aktív összetevői megelőzik az ínyproblémák jelentkezését és a szájfekélyeket. Gombaellenes és antimikrobiális, mellyel gátolja a mikrobák növekedését a fogüregekben.
 
Ha tehetjük, szerezzük be ezeket a növényeket, sokat tehetünk fogaink egészségéért!
 
B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.