2018. 09. 04. - 10:10

5 tipp - Hogyan válasszunk jó fogkrémet?

5 tipp - Hogyan válasszunk jó fogkrémet?

A megfelelő szájhigiénia elengedhetetlen az egészséges fogak és íny érdekében – a rossz leheletet is megelőzi. Ha valóban kielégítően szeretnénk ápolni a fogainkat, érdemes olyan fogkrémet választanunk, amely leginkább hatékony számunkra. Hogyan?

A mai, modern fogkrémek képesek megelőzni számos fogászati problémát. Ez persze nem helyettesíti a fogorvos rendszeres meglátogatását. Érdemes azonban tudni, milyen fogkrémet válasszunk, ha szeretnénk mindent megtenni fogaink épségéért.
 
Ma már van lehetőségünk személyre szabottan válogatni, éljünk vele!
 
1.Figyeljünk a fluorid tartalomra: a fogkrémekben alapvető összetevő a fluorid, mely egy természetes ásvány, védi a fogzománcot és harcol a fogszuvasodással. A fogkrémben levő fluorid és a víz kombinációja jelentős mértékben csökkentette a szuvasodás gyakoriságát az utóbbi évtizedekben. Biztonságos és hatékony kezelésnek számít.
 
A fogkrém összetételét sem árt megnézni
A fogkrém összetételét sem árt megnézni
 
2.Fontos az engedélyezett márka: a fogkrémnek meg kell felelnie a biztonsági elvárásoknak. Szigorú szabályok vonatkoznak rájuk, így például tartalmazniuk kell fluoridot, hatóanyagokat a szájhigiénia javítására, cukor nem lehet bennük, hiszen az hozzájárulna a szuvasodáshoz. A fogkrém összetételét illetően lennie kell tudományos bizonyítéknak arról, hogy használata biztonságos és hatékony.
 
3.A fogkrém címkéjét érdemes áttanulmányozni: nem minden fogkrém felel ugyanis meg mindenkinek. Kisebb gyermekek például nem használhatják mindet. Az édesítőszerek és ízesítések lényegesek az összetételben. Bizonyos anyagokat pedig kerülniük kell azoknak, akik érzékenyek rá.
 
A leggyakoribb összetevők: szacharin (édesítőszer), kalcium-karbonát és szilikát (a súroláshoz), glicerin (amely a gél állagot biztosítja), nátrium-lauril-szulfát (SLS -a habosításért felelős).
 
Azok az emberek, akik szájsebekkel vagy szájüregi fekéllyel küzdenek, fontos, hogy kerüljék a nátrium-lauril-szulfátot.
 
4.Speciális fogkrémek: aki valamilyen különleges fogászati gonddal küzd, olyan fogkrémet célszerű választania, amely az igényeinek megfelel.
 
5.Fogfehérítés: döntés kérdése, hogy fehérítő fogkrémet alkalmazunk-e. Az ilyen krémek segítenek eltávolítani a fogfoltokat. Sokan szeretnének fehérebb fogakat, ez a fogkrém kimondottan biztonságos és hatékony módszert kínál a problémára.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.