2018. 08. 07. - 08:39

7 tipp a dentális plakkok otthoni eltávolítására

7 tipp a dentális plakkok otthoni eltávolítására

Bizonyára tudjuk, hogy ha nem mosunk fogat rendszeresen, nem fogselymezünk és hanyagoljuk a fogorvos félévenkénti meglátogatását, hamar kialakulhatnak fogproblémák. A dentális plakkokat, melyek akár életveszélybe is torkollhatnak, otthon is van lehetőség eltávolítani.

Amennyiben fogainkat rendben tartjuk is, van még egy „közellenség”, mégpedig a kemény, rágós, cukros ételek. A finomságok hosszabb távon könnyen teremthetnek a szájban potenciálisan életveszélyes helyzetet, a dentális plakkok által.
 
Lássuk, hogyan szabadulhatunk meg tőlük – erre ugyanis természetes módszerek is vannak.
 
1.Szódabikarbóna: valószínűleg a fogkrémünk tartalmaz szódabikarbónát, ám a krémmel nem alkalmazzuk azt teljes mértékben a fogakon. Készítsünk inkább 1 evőkanál szódabikarbóna és fél teáskanál só összekeverésével pasztát. A fogkefét tartsuk egy kis meleg víz alá, majd mártsuk a mixbe és vigyük fel a fogakra. A pasztának sűrűnek kell lennie. Az ínyt is tisztíthatjuk vele. Pár perc után sokkal tisztábbnak és frissebbnek érezhetjük a szánkat!
 
A szódabikarbóna többféle összetevővel is hatékony lehet a dentális plakk kezelésében
A szódabikarbóna többféle összetevővel is hatékony lehet a dentális plakk kezelésében
 
2.Hidrogén-peroxid: kombináljunk össze fél csésze 2 százalékos hidrogén-peroxidot fél csésze meleg vízzel és gargalizáljunk vele, ahogyan a szájvízzel szokás. Jól öblítsük ki utána a szánkat! A peroxid plakk-ölő, de ha lenyeljük, meg is betegíthet.
 
3.Ecetes megoldás: a saját készítésű ecetes szájvíz is igen hatékony. Keverjünk össze 2 evőkanál fehér ecetet 1 evőkanál sóval és egy kis vízzel. Öblögessünk vele. Furcsa szaga lesz, de megéri!
 
4.Aloe vera: az aloe vera számos állapotra hatásos gyógyír, ráadásul a dentális plakkokat is eltünteti. Kombináljunk össze 100 százalékban tiszta aloe vera gélt és fél csésze szódabikarbónát, 4 evőkanál zöldség glicerint és 1 csésze vizet, illetve 1 teáskanál citrom illóolajat. Miután pasztához hasonlít az állaga, mossunk vele fogat és az ínyt is dörgöljük meg egy kicsit.
 
A cikket folytatjuk.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.