2018. 12. 04. - 10:10

A súlyos fogszuvasodás nagymértékű elhanyagoltság jele

A súlyos fogszuvasodás nagymértékű elhanyagoltság jele

A fogápolás- és gondozás jelentős elhanyagolására utal, ha egy gyermeknél súlyos fogszuvasodás alakul ki – figyelmeztetnek a szakemberek.

A súlyos fogszuvasodás a nagyobb mértékű elhanyagolás jele: mint egy brit elemzésből kiderült, azon gyermekeknek a 40 százaléka, akik komolyabb fogorvosi beavatkozásra vagy műtétre szorulnak, nem ismeretlenek a szociális szolgáltatók számára.
 
Azokat az eseteket, amikor gyerekeknél súlyos fogszuvasodást észlelnek, fontos jelenteni az angol egészségügyi szolgálatnak, mivel ez annak a jele lehet, hogy otthon jellemző a fogápolás elhanyagolása – figyelmeztetnek a szakemberek.
 
A komolyabb fogászati kezelések gyerekeknél a fogszuvasodás elhanyagolására utalnak
A komolyabb fogászati kezelések gyerekeknél a fogszuvasodás elhanyagolására utalnak
 
A londoni King’s College Hospital kórház kutatói szerint a nem kezelt fogfájdalom bármely klinikai szakértő számára megkongatja a vészharangot.
 
A csoport felfedezte, hogy azon gyermekek 40 százaléka, akiknek fogászati ​​vagy ún. maxillofacialis műtétre volt szüksége a szuvasodás miatt, nem volt ismeretlen a szolgáltatók számára.
 
A felfedezések új folyamat elkezdését tették lehetővé a kórházban, melynek köszönhetően a fogászati fertőzésekkel bekerülő gyermekek állapotát elhanyagolásként értékelik és az illetékes védelmi csoporthoz küldik őket.
 
A tanulmány szerzői remélik, hogy a változásoknak mielőbb meglesz a foganatja.
 
A háziorvosokat szerte Nagy-Britanniában arra képzik, hogy felismerjék az általános elhanyagoltság jeleit, s az akut dentális fertőzésekre is felfigyeljenek.
 
A fenti eredményekre egyébként úgy jutottak a kutatók, hogy áttekintették a 2015 és 2017 januárja közötti eseteket, olyan gyerekekét, akiket fogászati vagy maxillofaciális fertőzéssel vittek kórházba.
 
„A gyermekeknek, akiket elláttunk, több  mint fele 5 és 8 év közötti volt, vagyis ez a korcsoport a leginkább veszélyeztetett” fejtette ki Kathy Fan, a tanulmány társ-szerzője.
 
Marielle Kabban gyermekfogorvos, szintén társ-szerző hozzátette: ha a szülők vagy gondozók egy gyermek fogszuvasodását nem igyekszik időben kezeltetni, az elhanyagolásnak tekinthető.
 
Az 5-9 éves gyerekek száma, akiket szuvasodás miatt kórházba vittek, évente a 26 ezret is meghaladja Angliában, ez a fő oka az országban annak, hogy ilyen korú csemeték komolyabb fogászati kezelésre szorulnak.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.