2018. 11. 29. - 10:50

Ekkor a legjobb fogat mosni

Ekkor a legjobb fogat mosni

Azzal mindenki tisztában van, hogy naponta kétszer legalább fontos megmosni a fogunkat. De mikor a legcélszerűbb tisztítani a fogainkat? Erre kerestek választ londoni kutatók.

Mikor legjobb fogat mosni? Reggel mindenképp, hiszen már csak a leheletünk miatt is célszerű – vannak azonban időszakok, amikor fokozottan szükségünk van erre. Lássuk, melyek ezek.

Az általános ajánlás szerint kétszer kell legalább fogat mosni naponta, fogselymet és szájvizet is érdemes használni. A fogmosás többnyire reggeli és esti rutinnak számít, sokan azonban minden egyes étkezés után mosnak fogat.

A fogmosás lefekvés előtt és reggel is nagyon fontos

A fogmosás lefekvés előtt és reggel is nagyon fontos

A Londoni Egyetemi Kollégium kutatói a közelmúltban végeztek el egy tanulmányt, mivel úgy találták, hogy a fogmosás legjobb idejére vonatkozó javaslatok nem konzisztensek.

Egyes fogászok azt ajánlják, hogy várjunk kis egy adott időt bizonyos ételek elfogyasztása után – ilyenek a szénsavas üdítők vagy a bor, mivel ebben az esetben kevésbé rongálják a fogzománcot.

Dr. Richard Marques, az Egyesült Királyság egyik vezető fogorvosa szerint a napi két fogmosás mindenképp kell, este és reggel.

Ugyanakkor, legalább 30 percet érdemes várni evés után a fogkefe elővételével – ennek oka az, hogy a sav károsítja a fogak felszínét.

Lefekvés előtt ugyancsak nagyon lényeges fogat mosni, ellenkező esetben az ételmaradékok komoly gondot okozhatnak: fokozott lesz a fogszuvasodás kockázata, ha egész éjszaka kitesszük fogainkat az ételmaradékok hatásának.

B.A.

 

 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.