2019. 04. 02. - 10:55

Fáj? – Így enyhítsük a fogszuvasodást természetesen

Fáj? – Így enyhítsük a fogszuvasodást természetesen

Ha hirtelen éles fájdalom hasít a fogunkba, tudnunk kell, mivel enyhíthetjük panaszunkat akár az éjszaka közepén, míg nem jutunk el fogorvoshoz. Íme néhány hasznos tipp.

A fogfájás gyakran köszönt ránk az éjjel kellős közepén vagy ér váratlanul a nap folyamán. A fogzománc károsodása hamar fogszuvasodássá változik, s fájdalmat okoz. Mielőbb fogorvoshoz kell mennünk, ám addig is enyhítenünk kell valamivel a panaszainkat.
 
A természetes házi praktikák sorában érdemes kipróbálnunk az alábbi megoldási lehetőségeket.
 
A kurkuma hatékony házi praktika fogfájás enyhítésére
A kurkuma hatékony házi praktika fogfájás enyhítésére
 
1.Sós víz: a sós vízzel öblögetés jó módszer jelenlevő baktériumok eltüntetésére, melyek csökkentik a fog érzékenységét is. Készítsünk elő meleg vizet és adjunk hozzá sót. Öblítsük ki vele a szánkat.
 
2.Szegfűszeg olaj: gyulladásellenes és antibakteriális tulajdonságai vannak, segítenek megküzdeni a fájdalommal és a fogszuvasodással.
 
3.Fokhagyma: antibakteriális és antibiotikus tulajdonságainak köszönhetően segít az íny és a fogak egészségének megőrzésében. A fokhagyma olajat lehet alkalmazni a fogfájdalom megszüntetésére, mely a szuvasodás eredménye.
 
4.Kurkuma: ez a fűszer szintén antibakteriális és gyulladásellenes tulajdonságokkal rendelkezik, amely fokozhatja az íny egészségét és megelőzheti a fogszuvasodást. Használhatjuk a fogakra később is, szájöblögetőként.
 
László Adrienn

 

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.