2019. 01. 15. - 10:30

Megjött a 10 másodperc alatt hatékony fogkefe

Megjött a 10 másodperc alatt hatékony fogkefe

Új fogkefe látott napvilágot a közelmúltban, melynek nagy előnye, hogy mindössze 10 másodperc alatt képes tökéletesen megmosni a fogakat. Kínai alapokon nyugvó, francia fejlesztés.

Kínában már megpróbáltak már kifejleszteni hasonlót, s az alapkoncepció nem is változott drasztikusan.
 
Egy francia cég most újratervezte a terméket, olyan formában, hogy az 10 másodperc alatt képes legyen megtisztítani a fogakat.
 
A FasTeesH Y-Brush névre hallgató fogkeféje 2019 áprilisától lesz elérhető, de a Las Vegas-i Fogyasztói Technológiai Show-n már bemutatkozott a napokban.
 
Tíz másodperc alatt hatékonyan tisztít az Y-Brush fogkefe
Tíz másodperc alatt hatékonyan tisztít az Y-Brush fogkefe
 
Az eszköz maga úgy néz ki, mint egy szájvédő. Többszáz apró nylon sörtével készült, melyeket 45 fokos szögben helyeztek el – ez a javasolt szög, amellyel fogat kell mosni.
 
A felhasználók az Y-Brush-t némi fogkrémmel a felső fogaikra helyezik, majd megnyomják a start gombot és elkezdődik a tisztító folyamat.
 
A cég szerint úgy működik, mint egy elektromos fogkefe – a fogantyú hangsugárzással aktiválja a sörtefejet, annak Y formája azonban lehetővé teszi, hogy befedje az egész fogsort. 5 másodpercet követően az eszköz átugrik az alsó fogsorra, hogy azt is alaposan megtisztítsa.
 
A teljes folyamat 10 másodpercet vesz igénybe, szemben azzal a 2 perccel, amelyet egy hagyományos fogmosással töltünk.
 
Az Y-Brush ráadásul 15-ször több plakkot távolít el minden egyes fogról, s hosszabb ideig tiszta is marad, mint egy normál fogkefe esetében.
 
Ugyanakkor nem ez az első alkalom, hogy valaki egyszerre több fogat tisztító eszközt alkotott meg.
 
Az Amabrush szintén egy szájvédőre emlékeztet, fogkrémet bocsát ki és vibrál a fogak tisztítása érdekében. Az Y-Brushal szemben azonban speciális fogkrém kapszulákat használ, amelyek 2,88 euróba kerülnek, de csak egy hónapig jók.
 
László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.