2019. 03. 12. - 14:20

Megjött a képvezérelt implantáció

Megjött a képvezérelt implantáció

A világ legfejlettebb képvezérelt implantációs fogászati ​​rendszerét mutatta be az Image Navigation cég Cologne-ban.

Megérkezett a legújabb fejlesztés: a 2019-es IDS konferencián Cologne-ban bemutatták a világ jelenleg legmodernebb képvezérelt implantációs fogászati ​​rendszerét.
 
A vadonatúj, képvezérelt implantátum (IGI) rendszer az ún. CBCT szkennerek használatát terjeszti ki a műtéten belüli navigációra, s valós idejű fénysebességgel rendelkezik.
 
Milliméteres pontossággal dolgozik, a tökéletes biztonság érdekében pedig robotikus automata stopot építettek bele. Ennek köszönhetően a fúró motor önállóan megáll és magától visszahúzza az eszközt a sebészi területen kívülre.
 
Az elmúlt néhány év igen látványos lehetőségekkel szolgált a modern fogászat terén. Jelentős növekedés történt a fogászati ​​implantátum piacán is, karöltve a technológiai fejlesztésekkel és költségcsökkentéssel.
 
Több mint 8 millió fogászati implantátum készült világszerte 2018-ban
Több mint 8 millió fogászati implantátum készült világszerte 2018-ban
 
A becslések szerint 2018-ban több mint 8 millió fogászati implantátumot ültettek be páciensek szájába világszerte, csak Amerikában több mint 3 milliót. Ez a szám esetükben 33 százalékkal fog nőni 2022-ig a várakozások szerint – de Ázsia Csendes-óceáni térségében is növekedéssel számolnak.
 
Angliában 260 ezren kaptak implantátumot 2018-ban – a páciensek száma megduplázódott az 5 évvel ezelőtti helyzethez képest.
 
A legújabb adatok drámai eltolódásokat jeleznek a fogászati ​​implantátumok elhelyezésére vonatkozó technológia használatát illetően is. Csak az USA-ban a fogászati ​​CT-szkennerek piaca több mint 300 százalékkal nőtt a 2012-es 8000-ről 2018-ra, 2022-re pedig várhatóan több mint 40 000-re emelkedik.
 
Az IGI rendszer használatakor a fogorvos tökéletesen látja a fúrófejet és az operációs tervet is egy háromdimenziós CT-nek köszönhetően, amely mutatja a csontot, a szomszédos fogakat, az idegcsatornát, a gyökereket és a sinus területet.
 
Az IGI képernyőjén megjelenő kijelző egyedülálló, folyékony nyomkövető rendszerrel rendelkezik, nulla késleltetéssel. Valós idejű, navigációval segített digitális műtétet lehet végrehajtani vele. 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.