2018. 10. 04. - 10:25

Nem árt vigyázni a neten kapható fogfehérítőkkel

Nem árt vigyázni a neten kapható fogfehérítőkkel

Ki ne vágyna szebbnek, egészségesebbnek tűnő fogakra? Sajnos, előfordul, hogy az interneten kapható termékekből nem a legjobbat választja az ember, ahogyan az több ausztrállal meg is történt: csúnyán ráfizettek a fogfehérítésre.

A fogfehérítés napjainkban az egyik leginkább bevált módszer lett arra, hogy szebb mosolyt érjünk el. Végzik szakemberek a fogorvosnál, de léteznek fogfehérítő krémek és egyéb eszközök is.
 
Utóbbiakkal azonban nem árt óvatosnak lenni – különösen abban a tekintetben, hogy honnan szerezzük be őket. Előfordulnak ugyanis olyanok, amelyek azon túl, hogy égető hatást fejtenek a szájban és a torokban, rákot okozhatnak.
 
Legjobb, ha a fogfehérítés terén szakemberre bízzuk magunkat
Legjobb, ha a fogfehérítés terén szakemberre bízzuk magunkat
 
Az e-bayen éppen ilyen fogfehérítőre sikerült ráakadniuk ausztráloknak. Mint kiderült, az eszközt illegálisan árulta valaki az országban, s nagy mennyiségben tartalmazott potenciálisan veszélyes aktív összetevőket.
 
Hirdetések tucatjai voltak megtalálhatók a neten, melyek közül egyesekben több mint 44 százalék karbamid-peroxid és 9 százalék hidrogén-peroxid volt megtalálható. Utóbbi koncentrációja több mint 6 százalékos volt, míg a karbamid-peroxidé több mint 18 százalékos – vagyis gyakorlatilag mérgezőnek tekinthető és senkinek nem ajánlott használatra, leszámítva a fogászati szakembereket.
 
Az eBay szóvivője a The New Daily-nek azt mondta, hogy felfigyeltek a listákra és azóta eltávolították azokat a hirdetéseket, melyek ilyen, veszélyes eszközöket hirdetnek.
 
A terápiás dolgokat árusításával foglalkozó hatóság pedig azt nyilatkozta, hogy a fogfehérítő eszközök kozmetikai terméknek számítanak, s nem felelnek meg az orvosi eszközökkel szemben támasztott elvárásoknak.
 
Laurence Walsh professzor a Queenslandi Egyetem fogászati iskolájából elmondta: számos vény nélkül kapható fogfehérítő eszköz nem hatékony.
 
Azok például, melyek szódabikarbónát tartalmaznak, megkarcolhatják a fogzománc felületét. Az aktív szén nem tisztítja megfelelően a fogakat, a LED fények pedig nem tartalmazzák a kellő minőségű fényt ahhoz, hogy a fogakat valóban fehérítsék.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.