2018. 12. 27. - 12:00

Top tippek a fogelszíneződés megelőzésére

Top tippek a fogelszíneződés megelőzésére

Az emberek többsége szép, egészséges, fehér fogakat szeretne. Ennek érdekében ma már számos termékkel vagy kezeléssel igyekszünk vonzóbbá tenni mosolyunkat. Pedig talán egyszerűbb lenne megelőzni a fogakon kialakuló elszíneződést.

Ha igazán szép, fehér fogakat szeretnénk, a fogfehérítő kezelések és termékek alkalmazása mellett azt is érdemes átgondolnunk, mi mindent eszünk és iszunk, ami rossz hatással lehet a fogaink megjelenésére.

A fogak elszíneződése többnyire azért történik meg, mert apró részecskék gyűlnek össze a fog felszínén, majd elszíneződést váltanak ki – másrészt pedig a részecskék behatolnak a zománcba. Az elszíneződés okaként említhetjük azonban azt is, ha elhalt vagy haldoklik egy fog.

Ha szép mosolyt szeretnénk, a fogelszíneződés megelőzése is számít

Ha szép mosolyt szeretnénk, a fogelszíneződés megelőzése is számít

Utóbbi esetben természetesen a fogorvos jelenthet megoldást – de mi magunk is megtehetünk több dolgot azért, hogy elkerüljük a fogak elszíneződését.

-Az elsőszámú dolog a dohányzás abbahagyása.

-Másodszor, érdemes kerülni a sötét színű gyümölcsöket és a ragadós ételeket.

-A fogmosás és a fogselymezés egyaránt fontos.

-Kerüljük a sok csokoládét.

-Igyunk fehér bort a vörös helyett, mert az utóbbi sokkal jobban színez.

-Tartsunk fenn megfelelő szájhigiéniát. Ehhez lényeges, hogy naponta legalább kétszer fogat mossunk, egy jó minőségű fogkefével. A fogkefét cseréljük le 3 havonta.

-Az olyan élelmiszereket és italokat, melyekről ismert, hogy színeznek, mértékkel fogyasszuk!

László Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.