2018. 08. 19. - 12:01

Az életmód összefügg az évszakkal?

Az életmód összefügg az évszakkal?
Amerikai kutatók azt vizsgálták a közelmúltban, hogy van-e összefüggés a táplálkozási szokások, a rendszeres mozgás és az évszakok között. 
Az Egyesült Államok tudósai régóta vizsgálják, hogy az életmód és a négy évszak hogyan kapcsolódik egymáshoz. A felmérés során összesen 593 személyt figyeltek meg, akik 20 és 70 év közötti korúak voltak. Mintegy éven keresztül kutatták a kísérletben résztvevőket. Összesen négyszer mérték meg a testtömegüket, valamint három napig táplálkozási naplót is kellett vezetniük, de még a fizikai aktivitásukat is nézték.
 
fut
Összefügg az életmód az évszakokkal
 
Mint kiderült tavasszal csaknem 90 kalóriával kevesebbet vittek be, mint ősszel. A szénhidrátfogyasztás viszont tavasszal magasabb volt, még a zsír és a telített zsírsavak bevitele ősszel növekedett meg. A fizikai aktivitás természetesen télen volt a legkisebb, tavasszal pedig a legnagyobb. 
 
A vizsgálat végül arra enged következtetni, hogy a hidegebb őszi és téli hónapokban jobban oda kell figyelni magunkra, hogy többet mozogjunk és egészségesen táplálkozzunk.
 
N.O.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.