2018. 04. 07. - 08:44

Tavasszal sok mozgás kell a kutyáknak

Tavasszal sok mozgás kell a kutyáknak
A tél után a testmozgás szinte elengedhetetlen a kis kedvencek számára. A hosszú ideig tartó hideg után sokkal több szabadban töltött időre vágynak.
Csakúgy mint az emberek a kutyák is hajlamosak arra, hogy a téli időben felszedjenek néhány kilót. Ezt azonban a tavasz beköszöntével érdemes leadni. Erre pedig mi sem jobb módszer, mint a mozgás. Már önmagában az motiváció lehet, hogy hosszabbak a nappalok, több a napsütéses órák száma, ami nemcsak a kedvenceknek, de a gazdijuknak is jó. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget és minél többet a szabadban tölteni.
 
kuty
Tavasszal sok mozgás kell a kutyáknak
 
 Egy jó kocogás, séta vagy éppen kerékpározás nagyszerűen feltölt mindenkit. Szakemberek azonban arra hívják fel a figyelmet, hogy ne akarjunk mindent egyszerre. Eleinte csak rövidebb ideig kell mozogni, majd később fokozatosan lehet emelni ennek idejét. Ezzel el lehet kerülni a keringési problémákat és az izomfájdalmakat is.
 
N.O.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.