2022. 08. 15. - 12:52

Intelligens otthonok új kihívásai

Intelligens otthonok új kihívásai
Az okos otthonok fejlesztését bizonytalanság övezi azzal kapcsolatban, hogy milyen eszközök vásárolhatók és hogyan használhatók. Ezt tetézik az okosotthonokkal kapcsolatos adatvédelmi és biztonsági aggályok. 
Ha a vállalatok nem követik egybehangzóan a gyakorlatokat, az átlagfogyasztó továbbra is tartózkodó lesz az okoseszközök megvásárlása és otthoni használata terén.
 
Ahogy az intelligens otthonok piaca gyorsan bővül, úgy nőnek a biztonság körüli aggodalmak is. A sok ismeretlen eszköz és az intelligens otthonokra vonatkozó átjárhatósági szabványok hiánya miatt a fogyasztók nyugtalanok azzal kapcsolatban, hogyan gyűjtik és használják fel adataikat.
 
Egy nemrégiben készült tanulmány szerint az okos otthon tulajdonosainak több mint fele aggályokat fogalmazott meg az adatvédelemmel kapcsolatban. És jó okkal - egy olyan világban, ahol a házaink egyre inkább összekapcsolódnak, a technológiai vállalatoknak az okos otthonok fejlesztésére vonatkozó legjobb gyakorlatok bevezetésével kell megfelelniük a vásárlók igényeinek.
 
 
Ha azonban ezek a vállalatok nem követik egyhangúlag ezeket a gyakorlatokat, az átlagfogyasztó továbbra is tartózkodó lesz az okoseszközök megvásárlásától és otthoni használatától. Vannak olyan eszközök, például hangvezérelt asszisztens, amely különböző otthoni funkciók vezérlésére is használhatók, például a világítás bekapcsolására vagy a termosztát beállítására.
 
Sokan azonban nem érzik jól magukat a gondolattól, hogy egy technológiai vállalat hozzáférjen az életük ilyen intim részleteihez.
 
Az intelligens otthon fogalma még sokak számára tűnik ijesztőnek
 
Itt jön a képbe a Matter. A Matter egy olyan keretrendszer, amely lehetővé teszi, hogy a különböző vállalatok által gyártott termékek közös nyelvet beszéljenek. A Matterhez való csatlakozással az olyan nagy technológiai cégek, mint az Apple, a Google és az Amazon elkötelezik magukat amellett, hogy követik az okos otthonok fejlesztésének legjobb gyakorlatait.
 
Ez segít biztosítani, hogy az adatok gyűjtése és felhasználása átlátható és felelősségteljes módon történjen, így a fogyasztók nagyobb bizalmat kapnak az okoseszközök megvásárlásakor és használatakor.
 
 
Bár az Matter fontos előrelépés az intelligens otthonok piacán, még mindig sok kérdés van azzal kapcsolatban, hogy hogyan fogják ezeket az eszközöket a jövőben használni. Láthatjuk-e például a mesterséges intelligencia és a gépi tanulás fokozott alkalmazását annak érdekében, hogy otthonainkat még okosabbá tegyük?
 
Hogyan fogják az adatokat gyűjteni és felhasználni ezekben az esetekben? Ezekre a kérdésekre kell választ kapnunk, ahogyan az intelligens otthonok korába lépünk.
 
 
 
 
H.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.