2023. 12. 08. - 10:10

Bővíthető napelemekkel állít elő tiszta energiát a kempingezésnél is ideális robot

Bővíthető napelemekkel állít elő tiszta energiát a kempingezésnél is ideális robot

Autonóm vándorrobotot alkotott meg a Jackery energetikai vállalat. A szerkezet több napelemmel van felszerelve, hogy tiszta energiát állítson elő napfény felhasználásával, akár egy elektromos töltőállomás.

Megszületett a Solar Mars robot, a Jackery energetikai vállalat alkotása. Egy autonóm vándorrobotról van szó, amely több napelemmel láttak el a tiszta energia előállításához, napfény felhasználásával – olyan, akár egy elektromos töltőállomás.
 
Az autonóm robot egyik legszembetűnőbb tulajdonsága, hogy képes elforgatni és kiterjeszteni a napelem paneleket, mint egy svájci kést, így több napfényt képes elnyelni. A Jackery szerint a Solar Mars Bot napraforgóként viselkedik: automatikusan követi a napot, hogy a lehető legtöbb napfényt gyűjtse be.
 
A robotot 4G érzékelőkkel, llézerradarral és kameramodulokkal szerelték fel. Önállóan halad, a felsorolt funkcióknak köszönhetően képes elkerülni az akadályokat.
 
Bővíthető napelemekkel állít elő tiszta energiát a kempingezésnél is ideális robot
Bővíthető napelemekkel állít elő tiszta energiát a kempingezésnél is ideális robot
 
Intelligens, kerekeken lévő fotovoltaikus energiatároló eszközként egyszerre tud táplálni készülékeket, berendezéseket és eszközöket az úton vagy otthon tartózkodó felhasználók számára.
 
A Jackery a közelmúltban jelentette be, hogy elnyerte a TIME 2023 legjobb találmányai díját Green Energy (zöld energia) kategóriában - ami potenciálisan megerősíti az energiavállalat elkötelezettségét autonóm napelemes robotja valódi modelljének továbbfejlesztése iránt.
 
A jövőbeni terveik között szerepel, hogy a robotot nagy teljesítményű lítium-vas-foszfát akkumulátorral látják el, hasonlóan a cég napelemes termékeihez, s a csatlakozások széles skálájával rendelkezik majd, mint például a földelt aljzatok és a különféle típusú USB-portok, beleértve a C-t és A-t.
 
A napelemekkel ellátott autonóm robot körül számos portot nyithat majd meg, így a kúszó áramfejlesztő több eszközt és szerszámot tud egyszerre tölteni.
 
Nagy, gumírozott kerekei segítik az okoseszközt áthaladni az út domborulataiban és köves ösvényein.
 
Így a Solar Mars Bot könnyen segíthet kempingezés, sőt vészhelyzetek során is, lakóautós és hálózaton kívüli élet esetén.
 
Fotó: jackery.com
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.