2018. 03. 20. - 08:14

Citromos-mákos amerikai palacsinta

Citromos-mákos amerikai palacsinta

Ha nagy kedvencünk a palacsinta, próbáljuk ki egy igazán újszerű és üdítő változatban! Citromlével és mákkal vegyítve nemcsak meglepő, de nagyon finom is!

A citrom és a mák kellemes párosítását muffinban már kóstolhattuk – ugyanis az egyik legnépszerűbb muffin ízesítésnek számít. Érdemes azonban palacsintatésztában is kipróbálni!
 
Hogyan készítsük el?
 
A palacsintát a szokásos módon kell kisütni
A palacsintát a szokásos módon kell kisütni
 
Hozzávalók:
 
1 csésze író; 1 tojás; 2 evőkanál sótlan, megolvasztott vaj; 1 teáskanál vanília kivonat; 1 evőkanál citromhéj; 3 evőkanál citromlé; 2 evőkanál mák; fél csészényi teljes kiőrlésű liszt; fél csényényi mindenre jó liszt; 2 evőkanál finomított cukor; 1 teáskanál sütőpor; fél teáskanál szódabikarbóna; fél teáskanál kóser só.
 
A sütéshez 2 evőkanálnyi növényi olaj használata a legcélszerűbb.
 
Elkészítése:
 
Melegítsük elő a serpenyőt közepes hőfokra. A sütőt 200 fokra melegítsük elő.
Egy közepes tálban keverjük össze az írót, a tojást, olvasztott vajat, vanília kivonatot, citromhéjat, citromlét és a mákot.
 
A citromos-mákos palacsinta juharsziruppal is nagyon finom
A citromos-mákos palacsinta juharsziruppal is nagyon finom
 
Helyezzünk a tál fölé egy nagyobb szitát és ezen keresztül adjuk a keverékhez a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Keverjük jól össze az egészet.
 
A felmelegített serpenyőbe kanalazzunk mindig ¼ csészényi tésztát, és süssük ki. A palacsinták mindkét oldala legyen aranybarna.
Tartsuk melegen őket azzal, hogy a sütőben vagy a sütőlapon edényben tároljuk, lefedve fóliával.
 
Tipp: amennyiben a tészta túl sűrűnek tűnik, 1-2 evőkanál íróval, citromlével vagy a kettő kombinációjával nyugodtan lazíthatunk rajta.
 
B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.