2018. 03. 20. - 08:14
Citromos-mákos amerikai palacsinta
Ha nagy kedvencünk a palacsinta, próbáljuk ki egy igazán újszerű és üdítő változatban! Citromlével és mákkal vegyítve nemcsak meglepő, de nagyon finom is!
A citrom és a mák kellemes párosítását muffinban már kóstolhattuk – ugyanis az egyik legnépszerűbb muffin ízesítésnek számít. Érdemes azonban palacsintatésztában is kipróbálni!
Hogyan készítsük el?
A palacsintát a szokásos módon kell kisütni
Hozzávalók:
1 csésze író; 1 tojás; 2 evőkanál sótlan, megolvasztott vaj; 1 teáskanál vanília kivonat; 1 evőkanál citromhéj; 3 evőkanál citromlé; 2 evőkanál mák; fél csészényi teljes kiőrlésű liszt; fél csényényi mindenre jó liszt; 2 evőkanál finomított cukor; 1 teáskanál sütőpor; fél teáskanál szódabikarbóna; fél teáskanál kóser só.
A sütéshez 2 evőkanálnyi növényi olaj használata a legcélszerűbb.
Elkészítése:
Melegítsük elő a serpenyőt közepes hőfokra. A sütőt 200 fokra melegítsük elő.
Egy közepes tálban keverjük össze az írót, a tojást, olvasztott vajat, vanília kivonatot, citromhéjat, citromlét és a mákot.
A citromos-mákos palacsinta juharsziruppal is nagyon finom
Helyezzünk a tál fölé egy nagyobb szitát és ezen keresztül adjuk a keverékhez a liszteket, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót. Keverjük jól össze az egészet.
A felmelegített serpenyőbe kanalazzunk mindig ¼ csészényi tésztát, és süssük ki. A palacsinták mindkét oldala legyen aranybarna.
Tartsuk melegen őket azzal, hogy a sütőben vagy a sütőlapon edényben tároljuk, lefedve fóliával.
Tipp: amennyiben a tészta túl sűrűnek tűnik, 1-2 evőkanál íróval, citromlével vagy a kettő kombinációjával nyugodtan lazíthatunk rajta.
B.A.