2017. 02. 20. - 10:53

Így gyártsunk csokiszószt – otthonra!

Így gyártsunk csokiszószt – otthonra!

Valljuk be, a csokoládészirup egy örök klasszikus, amelyet szinte bármihez kitűnően tudunk használni, pontosabban fogyasztani. Node otthon is el tudjuk készíteni? A válasz igen, bármikor!

A csokiszósz vagy szirup egy igazi kényeztetés, különösen, ha édesszájúak vagyunk. Nagyon sokféle süteményt, fagylaltot lehet vele tökéletesen kiegészíteni, vagy ízletesebbé, szaftosabbá tenni.

Sokszor sajnálkozunk, hogy nincs otthon belőle elég, mert éppen jól jött volna egy finomsághoz. A jó hír az, hogy magunk is el tudjuk készíteni.

Elég, ha tartunk hozzávalókat a konyhaszekrényben és a hűtőben!

Így néz ki a csokiszósz készülés közben 

Így néz ki a csokiszósz készülés közben

Hogyan készül saját kezűleg a csokiszósz?

Az alábbi adag 1 csészényi.

Hozzávalók: 1 csésze barnacukor, fél csésze nem édesített kakaópor, fél-3/4 teáskanál instant kávépor, ¼ teáskanál só, fél csésze víz, 2 evőkanál keserű csokoládéchips, 1 evőkanál vaníliakivonat.

Elkészítése:

Egy közepes méretű edényben kombináljuk össze a barnacukrot, vizet, kakaóport, a tejcsokoládét, a kávéport és a sót. Kevergessük közepes lángon, míg a száraz összetevők fel nem oldódnak és a csoki meg nem olvad. A lényeg, hogy egységes mixet kapjunk.

Folytassuk a főzést, amíg a keverék kellően forró lesz és bugyogni nem kezd a szélén. (Kb. 3 percre van ehhez szükség).

A kész csokoládészirup szinte bármihez ízletes

A kész csokoládészirup szinte bármihez ízletes

Vegyük le a tűzről a keveréket, és hagyjuk 5 percet állni. Kavarjuk bele a vaníliakivonatot.

Ha készen vagyunk, a csokiszószt öntsük egy légmentesen zárható edénybe és tegyük a hűtőszekrénybe.

A csokoládé szirup gyakorlatilag bármeddig eláll a hűtőben! (De nem valószínű, hogy hosszú ideig ki fog tartani…ugye?)

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.