Izgalmas mediterrán saláta a nyári napokra!
Zöldségfélékből van jó néhány, ezért nem kell ragaszkodni a megszokott variációkhoz, ha salátát készítünk. Természetesen kedvenceinket ne mellőzzük, de rukkoljunk elő egy-egy üdítő újdonsággal, mint amilyen ez a mediterrán verzió!
A nyári meleg a legtöbb esetben arra késztet bennünket, hogy minden hőt árasztó háztartási gépet kikapcsoljunk, ha csak lehet. Nem véletlen, hogy szívesebben szavazunk a hideg ételekre, amelyeket nem kell főzni, s melléjük hűs italt fogyasztunk.
A saláták ilyenkor nagy népszerűségnek örvendenek – de olykor hirtelen nem is tudjuk, melyiket válasszuk. Ha sokszor készül ugyanaz, unalmas lehet.
Mediterrán saláta készítése: minden összetevőt keverjünk össze
Lássuk ezt az izgalmas mediterrán kedvencet, főszerepben az uborkával!
Az alábbi salátaösszetevők 8 adagra elegendőek.
Elkészítés ideje: 10 perc, teljes idő: 2 óra 10 perc
Hozzávalók:
Kb. 450 gramm uborka, a mag kivételével, kockákra vágva; 450 gramm érett paradicsom, szintén a magok kivételével, felkockázva; fél csésze vöröshagyma, kockákra vágva; fél csésze friss petrezselyem, apróra vágva; fél csésze friss menta, apróra vágva; ¼ csésze citromlé; 3 evőkanál olívaolaj; fél teáskanál só.
A mediterrán saláta készen: hűtés után tálalható
Tegyünk minden összetevőt egy nagyobb tálba, s keverjük össze, amíg a zöldségek egyenletesen össze nem állnak. Sózzuk meg, majd öntsük le az olívaolajjal és a citromlével. Hűtsük be őket 2 óra hosszára, mielőtt kínáljuk, rakjunk a tál tetejére egy fóliát.
Fontos megemlíteni, hogy minél apróbbra vágjuk a hozzávalókat, annál jobb lesz a saláta. Egyszerű és tökéletesen finom!
Élvezzük a nyarat hűs salátával!
B.A.