Mmm: burgonyás-baconos rózsát az asztalra!
Igazi partikellék ez a burgonyás-baconos finomság - nagyon mutatós és ízletes! Ha valami igazán kellemes, sós ízvilágot keresünk, készítsük el – amellett, hogy finom, kiválóan telít is!
Szeretjük a kihívásokat? Ha a család vagy a baráti kör kedveli a krumplit, lepjük meg őket és magunkat ezzel a páratlan finomsággal!
Az alábbi receptből 6 burgonyarózsát készíthetünk el. Előkészítése ideje 15 perc, mire megsülnek, 1 óra.
A krumpliszeleteket egymás mellé fektetve célszerű feltekerni
Hozzávalók:
6 közepes krumpli; ½ csésze olvasztott vaj; 1-fél teáskanál olasz fűszer; 1-fél teáskanál fokhagymapor; fél teáskanál kóser só; fél teáskanál bors; 6 szelet bacon.
Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A krumplik felvágásához használjunk mandolin szeletelőt vagy zöldség hámozót, s hosszában vágjuk szeletekre, 1,5 mm vastagra.
Egy kisebb tálban kombináljuk össze az olvasztott vajat, az olasz fűszert, a fokhagymaport, a sót és a borsot. Keverjük meg jól.
9-10 burgonyaszeletet rendezzünk el az asztalon úgy, hogy egymást részlegesen fedjék, hosszában, egy sorban. Kenjük meg őket a fűszeres vajjal.
Ha kész a rózsa, tekerjük rá a bacon szeletet is
A feltekerést kezdjük az első szelettel - ha kész, forgassuk meg a burgonyát, szorosan a markunkban tartva, s ha szükséges, adjunk hozzá még pár vékony szeletet. Az utolsó, legkülsőbb tekerccsel a burgonyának akkorának kell lennie, hogy megtöltsön egy muffinos csészét.
Ezt követően minden burgonyarózsa külső részére tekerjünk egy-egy bacon szeletet, s ha megvannak, helyezzük őket óvatosan egy muffinos tepsi lyukaiba. Kenjük meg a burgonya szeleteket a megmaradt fűszeres vajjal.
Süssük a burgonyarózsákat 30-40 percen át, míg a szélek ropogóssá nem válnak és a krumplik kellően megfőttek! Ha készen vannak, már tálalhatjuk is őket!
B.A.