Receptek

Nutellaréteggel töltött palacsinta

Nutellaréteggel töltött palacsinta

Azoknak, akik komolyan gondolják!... Mint tudjuk, a Nutella-imádók bármiben és bármilyen mennyiségben képesek fogyasztani ezt a finom csokikrémet. Lássuk, milyen amerikai palacsintában!

Palacsintát sütni nem egy nagy ördöngösség, de az amerikai változatot kissé másképp készítjük. Vastagabb és telítőbb, különösen ínycsiklandó töltelékkel finom. Lássuk, mi kell hozzá alapvetően és mitől lesz ez igazi Nutellás palacsinta!

Előszöris, szükségünk lesz 10-14 evőkanálnyi Nutellára.

A hűtött csokikrémet sütés közben helyezzük a palacsinta tésztára

A hűtött csokikrémet sütés közben helyezzük a palacsinta tésztára

További hozzávalók: 1-egy és fél csésze mindenre jó liszt; 3 evőkanál kristálycukor; 1 evőkanál sütőpor; ¼ teáskanál kóser só; 1 tojás; 1 teáskanál tiszta vanília kivonat; 1 csésze tej.

Elkészítése: egy lapos serpenyőbe helyezzünk sütőpapírt. 1-1 és fél evőkanálnyi Nutellát kanalazzunk ki rá, egy-egy kört készítve belőlük. A Nutellás körök alkotják majd a palacsinták töltelékét. Készítsünk belőlük 7-8 darabot.

A Nutellás tepsit tegyük be 15-20 percre a hűtőbe, amíg meg nem szilárdulnak. Méretük akkor egyébként, hogy befér majd két palacsinta közé.
Melegítsük elő a palacsintasütéshez használt tepsit.

Keverjük össze közepes méretű tálban a lisztet, cukrot, sütőport és a sót. Adjuk hozzá a tojást, a tejet és a vaníliakivonatot. Keverjük a tésztát, míg teljesen össze nem áll.

A nutellás palacsinta előállt: vastag, telítő, ízletes

A nutellás palacsinta előállt: vastag, telítő, ízletes

A serpenyőbe öntsünk egy kevés olajat – vagy használjunk olaj-spray-t -, s mindegyik palacsintához csak ¼ csészényi tésztát öntsünk bele.

A megsült palacsintatésztára tegyünk egy Nutellás kört. Majd töltsünk a tetejére tésztát. Amikor bugyborékolni kezd, készen áll arra, hogy megfordítsuk.

Fordítás után süssük még a palacsintát, amíg aranybarnásnak nem látszik a tészta.

A csokiréteges palacsintákat szervírozzuk mindjárt elkészítés után, úgy a legfinomabb – ezért amíg a többit készítjük, érdemes a már meglevőket melegen tartani.

Jó étvágyat hozzájuk!

B.A.

 

< >