2016. 08. 15. - 16:15

Nyárias vacsora: cukkinis ricotta

Nyárias vacsora: cukkinis ricotta

Nyárias, mégis telítő, zöldséges finomságra vágyunk? Készítsük el a cukkinis ricottát, amely ebédre, vacsorára és vendégvárónak is kitűnő lehet.

Gyorsan elkészíthető, finom, mégis egészséges ételt szeretnénk? Süssük meg vacsorára vagy ebédre a cukkinis ricottát, amely kevés liszttel és sok-sok zöldséggel, valamint olívaolajjal készül.

Hozzávalók:

1 és fél csésze mindenre jó liszt, elválasztva; fél teáskanál kóser só; ¾ csésze sótlan vaj; 3 evőkanál jeges víz.

Cukkinis ricotta - a zöldségre hajtsuk rá a tésztát

Cukkinis ricotta - a zöldségre hajtsuk rá a tésztát

Töltelék: 1 kisméretű cukkini; 1 kisméretű, görbe nyakú tök; ¾ teáskanál kóser só; 1 evőkanál olívaolaj; 1 teáskanál friss citrom héja; fél csésze ricotta, papírtörlővel kissé megszárítva; fél csésze reszelt parmezán; ¼ csésze mozzarella, 1 teáskanál friss kakukkfű levél; 1 tojás sárgája, 1 teáskanál tejjel keverve.

Hogy készül?

Kéreg: egy mixerben keverjük össze az 1 csésze lisztet, sót és a vajat. Álljanak kellően össze. Majd adjuk hozzá a maradék lisztet is, és mixeljük csak annyi ideig, hogy a tészta jól összevegyüljön.

Tegyük a tésztát egy nagy tálba. Adjuk hozzá a jeges vizet és hajtogassuk labda formájúra. Ezután csavarjuk a tésztát műanyag fóliába és tegyük a fagyasztóba 2 órára.

Mielőtt használjuk, 5-10 percig hagyjuk állni a tésztát szobahőmérsékleten.

Melegítsük előre a sütőt (200 fokra).

A cukkinit és a tököt vágjuk vékony, egyforma szeletekre. Csepegtessük le őket, kissé szárítgassuk meg papírtörlővel. Ezután szórjuk meg őket sóval.

A cukkinis ricotta akkor kész, ha aranybarnára sül

A cukkinis ricotta akkor kész, ha aranybarnára sül

Keverjük össze az olívaolajat és a citromhéjat. Egy kis tálban kombináljuk egymással a ricottát, parmezánt, mozzarellát, a kakukkfüvet, illetve 1 teáskanálnyit az hagymás-citromos-olajos mixből.

Az előkészített tésztát simítsuk ki sodrófával, majd oszlassuk el rajta a sajtos mixet – a tészta szélén hagyjunk helyet. A sajtos keverékre ezután körben rakjuk rá a tök- és a cukkini darabokat. Kenjük meg őket a hagymás-citromos-olívaolajos keverékkel.

Végül hajtogassuk be a tészta széleit, így a töltelék fog csak látszani középen. A tésztát kenjük meg tojás sárgájával.

Tegyük be a sütőbe az ételt és süssük 40-45 percig, amíg a szélek aranybarnák nem lesznek és a zöldségek is elkezdenek barnulni.

Jó étvágyat hozzá!

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.