2016. 04. 11. - 15:30

Padlizsán parmezánnal – a mennyei húsmentes csemege!

Padlizsán parmezánnal – a mennyei húsmentes csemege!

Nem kell vegetáriánusnak lennünk ahhoz, hogy élvezzük ezt a finom és egyszerű ételt! A panírozott és megsütött padlizsán az egyik nagy kedvencünk lehet. No és ki ne szeretné paradicsomszósszal és sajttal nyakon öntve?

Egészséges, mégis ínycsiklandó, rövid idő alatt elkészíthető finomságot szeretnénk ebédre, vacsorára? Próbáljuk ki a padlizsánt kicsit feldobva! Hétköznap estére tökéletes csemege, kellően telít, de nem járul hozzá a pluszkilókhoz. Vegetáriánusoknak pedig különösen kiváló!

Lássuk, hogyan készül!

Már az előkészületek is ínycsikladóak!

 Hozzávalók:

2 darab padlizsán; ¾ csésze zsemlemorzsa; 2 evőkanál olasz fűszerkeverék; 1 csésze parmezán sajt; bors; 2 tojás; 1 doboz paradicsomszósz; mozzarella sajt.

Elkészítés:

Szeleteljük fel a padlizsánokat kör alakú darabokra. Vegyítsük össze a panírmorzsát, a fűszereket, a sajtot és a borsot egy tálban. Egy másikban keverjük össze a tojásokat, adjunk hozzá egy kis vizet, hogy folyósabb legyen. Mártsunk minden padlizsán szeletet a tojásos lébe, majd a morzsás keverékbe.

Forrósítsuk fel az olajat a tepsiben, majd tegyük bele a padlizsánokat. Csoportokban süssük ki őket, egyszerre csak annyit, amennyi még kényelmesen befér a tepsibe. Nagyjából 2 perc sütés szükséges nekik, amíg aranybarnák nem lesznek.

Így fest a sütőből kivéve

Vegyük ki őket az olajból és helyezzük papírtörlővel kibélelt tányérra.

Olajozzunk ki egy sütőedényt és öntsünk bele paradicsomszószt. Oszlassuk el jól. Rendezzük a padlizsándarabokat az edénybe és fedjük be még több szósszal és sajttal. Ezután süssük a sütőben az egészet még 20-25 percig!

B.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.