Süss krémes, spenótos-articsókás raviolit!
Egy igazán finom, laktató zöldséges kombinációra vágyunk? Párosítsuk egymással a spenótot és az articsókát, no meg egy kis ravioli tésztát! Nem fogunk csalódni.
Ha szeretjük a zöldséges ételeket, mindig jól jön egy újabb ötlet. Különösen, ha egy remek kombinációt próbálhatunk ki!
A krémes állagú, ízletes spenótos-articsókás ravioli a legjobban elkészíthető zöldségeket párosítja, sajttal, szósszal bolondítva meg őket. Hogyan készül?
Szórjuk meg sajttal a félig kész spenótos-articsókás raviolit
Hozzávalók:
140 gramm friss bébispenót összevagdosva; 450 gramm articsóka, apróra vágva; ¼ csésze pesto; 2 csésze Alfredo-típusú szósz; egy csomag (kb.700 gramm) fagyasztott sajtos ravioli; 1 csésze olasz sajtkeverék; díszítésképpen apróra vágott petrezselyem.
Elkészítése:
Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra. Egy közepes tálban vegyítsük össze a spenótot, az articsókát és a pestót.
Terítsük szét a szósz 1/3-át egy sütőtál alján. A spenótos mix felét töltsük rá, valamint a ravioli mennyiség felét. Ismételjük meg még egyszer ilyen módon a rétegezést, majd öntsük rá a maradék szószt is a tetejére. Süssük 30 percig.
Ínycsiklandó a spenótos-articsókás ravioli
Vegyük ki, hintsük meg az olasz sajtkeverékkel a készülő étel tetejét, majd emeljünk egy kicsit a hőfokon, hogy a sajt bugyogjon. Hagyjuk forrni 3-5 percig, vagy amíg elkezd megbarnulni a sajt.
Végül szórjunk a kész krémes ravioli tetejére petrezselymet. Jó étvágyat hozzá!
B.A.