2016. 09. 26. - 14:05

Süss krémes, spenótos-articsókás raviolit!

Süss krémes, spenótos-articsókás raviolit!

Egy igazán finom, laktató zöldséges kombinációra vágyunk? Párosítsuk egymással a spenótot és az articsókát, no meg egy kis ravioli tésztát! Nem fogunk csalódni.

Ha szeretjük a zöldséges ételeket, mindig jól jön egy újabb ötlet. Különösen, ha egy remek kombinációt próbálhatunk ki!
A krémes állagú, ízletes spenótos-articsókás ravioli a legjobban elkészíthető zöldségeket párosítja, sajttal, szósszal bolondítva meg őket. Hogyan készül?

Szórjuk meg sajttal a félig kész spenótos-articsókás raviolit

Szórjuk meg sajttal a félig kész spenótos-articsókás raviolit

Hozzávalók:

140 gramm friss bébispenót összevagdosva; 450 gramm articsóka, apróra vágva; ¼ csésze pesto; 2 csésze Alfredo-típusú szósz; egy csomag (kb.700 gramm) fagyasztott sajtos ravioli; 1 csésze olasz sajtkeverék; díszítésképpen apróra vágott petrezselyem.

Elkészítése:

Melegítsük elő a sütőt 190 Celsius fokra. Egy közepes tálban vegyítsük össze a spenótot, az articsókát és a pestót.

Terítsük szét a szósz 1/3-át egy sütőtál alján. A spenótos mix felét töltsük rá, valamint a ravioli mennyiség felét. Ismételjük meg még egyszer ilyen módon a rétegezést, majd öntsük rá a maradék szószt is a tetejére. Süssük 30 percig.

Ínycsiklandó a spenótos-articsókás ravioli

Ínycsiklandó a spenótos-articsókás ravioli

Vegyük ki, hintsük meg az olasz sajtkeverékkel a készülő étel tetejét, majd emeljünk egy kicsit a hőfokon, hogy a sajt bugyogjon. Hagyjuk forrni 3-5 percig, vagy amíg elkezd megbarnulni a sajt.

Végül szórjunk a kész krémes ravioli tetejére petrezselymet. Jó étvágyat hozzá!

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.