2017. 02. 27. - 10:40

Tavaszi időhöz gyümölcsös krémsajt pitét!

Tavaszi időhöz gyümölcsös krémsajt pitét!

Közeledik a jobb idő, s vele a gyümölcsös finomságokra is egyre jobban vágyunk – különösen örömünkre szolgálhat, ha ezek egészségesebbek és telítőek is. Egészítsük hát ki krémsajtos töltelékkel a kivit, málnát vagy áfonyát a pitében!

A krémsajt gyümölcsökkel általában tökéletesen csábító párosítás. Hozzá egy finom, vékony tészta, s máris kész az ínycsiklandó, nyárias hangulatú pite.

Persze, egyelőre még a tavaszt várjuk, de ez a gyümölcsös sütemény kora reggel kedvet adhat a napunkhoz és hozzájárul a feltöltődésünkhöz.

A krémsajtos tésztára rakosgassuk szépen szét a gyümölcsöket

A krémsajtos tésztára rakosgassuk szépen szét a gyümölcsöket

Hogyan készítsük el?

Töltelék és tészta:

Egy adag fagyasztott süteménytészta; 236 ml krémsajt, szobahőmérsékletű; ¼ csésze finomított cukor; fél teáskanál mandula kivonat.

Gyümölcsök: 3 kivi, felaprítva; ¼ csésze friss málna; fél csésze mandarin, a létől lecsöpögtetve; fél csésze fekete áfonya; fél csésze eper, felaprítva; ¼ csésze áfonya.

Kell még: 2 evőkanál sárgabarack lekvár és 1 evőkanál víz.

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Vágjuk fel a fagyasztott tésztát 12 kis kerek lemezre.

Fektessük őket torta tepsibe, a tésztát nyomjuk alaposan bele, kiigazítva a széleken. Süssük 15-20 percet, vagy amíg a kéreg aranybarnává válik. Hagyjuk kihűlni.

Végül kenjük végig lekváros vízzel a pitére helyezett gyümölcsöket

Végül kenjük végig lekváros vízzel a pitére helyezett gyümölcsöket

Készítsük közben elő a krémsajtos tölteléket: egy közepes tálban, mixer segítségével keverjük össze a krémsajtot, a cukrot és a mandulakivonatot, amíg sima és krémes nem lesz. Spatulát használva oszlassuk szét a tölteléket a kihűlt tésztán, egyenletesen.

Helyezzük el ezután a tészta tetején a gyümölcsöket, ahogy tetszik.

Készítsük elő a mázat: egy kis tálban keverjük össze a sárgabarack lekvárt és a vizet. Cukrászecsettel kenjünk be a tészta tetején levő gyümölcsöket.

A kész pitét ezután a hűtőben tartsuk tálalásig.

Jó étvágyat hozzá!

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.