2022. 05. 17. - 10:40

„A mesterséges intelligencia az egészségügy jövője" - Jöhet a Hugo robotsebészeti rendszer

„A mesterséges intelligencia az egészségügy jövője

Hamarosan elérhetővé válhat a Medtronic Hugo robotsebészeti rendszere, miután megkapta a CE-jelölést. A robot urológiai és nőgyógyászati ​​eljárásokat végez.

Megkapta a CE-jóváhagyást a Medtronic cég Hugo robotsebészeti rendszerére Európában. A "CE" az Európai Gazdasági Térségben bizonyos értékesített termékek kötelező megfelelőségi jelölése.
 
A cég székhelye a Minnesota állambeli Fridley-ben van. A CE-engedély az urológiai és nőgyógyászati ​​eljárásokra vonatkozik, amelyek a vállalat szerint ma a robotizált eljárások nagyjából felét teszik ki.
 
A Hugo robotsebészeti rendszer moduláris, többnegyedes platformot kínál a sebészeti eljárások széles skálájához - csuklós műszerekkel, 3D-s megjelenítéssel és sebészeti videorögzítési lehetőséggel.
 
Megkapta a CE-jóváhagyást a Medtronic cég Hugo robotsebészeti rendszerére Európában
Megkapta a CE-jóváhagyást a Medtronic cég Hugo robotsebészeti rendszerére Európában
 
A Medtronic 2021 júniusában jelentette be az első klinikai eljárást, melyet a Hugo-val Chilében végeztek. Így a CE-jóváhagyásnak már nagyon örültek.
 
Ez a nap régóta várat magára, nemcsak a Medtronic esetében – a velük együttműködő sebészek és a kórházi vezetők is nagyon örülnek, hogy a robotizált sebészet előnyeit világszerte több pácienshez eljuttathatják – mondta el Megan Rosengarten, a Medtronic sebészeti robotikai üzletágának elnöke.
 
„Európai ügyfeleink kezében a Hugo RAS rendszerrel és az elhivatott csapatunkkal újradefiniáljuk, mi is lehetséges a robotizált sebészetben” – tette hozzá.
 
Európában számos kórház az elsők között csatlakozott a Medtronic Partners in Possibility programjához, hogy használhassa a Hugo rendszert és részese lehessen a globális betegnyilvántartásnak.
 
A kórházak klinikusai gyakorlati képzésben vesznek részt a Medtronic Surgical Robotics Experience Centerben, köztük a belgiumi Gentben és a franciaországi Strasbourgban.
 
 
„A robotika és a mesterséges intelligencia vitathatatlanul az egészségügy jövőjét jelenti. Hihetetlen potenciált rejtenek, hogy ne csak előremozdítsuk a betegek ellátását, hanem javítsuk az ezekhez az előnyökhöz való hozzáférést is” – mondta Rob ten Hoedt, a Medtronic alelnöke és az EMEA régió elnöke. - A Hugo RAS rendszer a minimálisan invazív sebészetben betöltött vezető szerepünkre épít és örömünkre szolgál, hogy Európa-szerte olyan robotizált sebészeti rendszert biztosítunk a kórházaknak, amelyet átgondoltan úgy terveztek, hogy megfeleljen a ma és a holnap szükségleteinek.”
 
Hozzátette: Európa vezető sebészeti központjai komoly érdeklődést mutattak és arra számítunk, hogy gyorsan haladunk majd a több országban történő telepítéssel.
 
L.A.
 
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.