2023. 10. 12. - 11:30

Robottal végzik a hajbeültetést Dubajban

Robottal végzik a hajbeültetést Dubajban

Mesterséges intelligencia alapú szoftverrel dolgozik az a robot, amelyet a közelmúltban vetettek be Dubajban, hajbeültetések elvégzésére.

Az orvosi turizmus fellendítése is cél volt, amikor bevezették a hajbeültető robotot Dubajban. A National News, az Egyesült Arab Emírségek lapja arról számolt be, hogy a városban már dolgozik a legmodernebb technológiát alkalmazó robot, amely mesterséges intelligencia alapú szoftvert használ.
 
Férfiak és nők hajproblémáit egyaránt kezelni tudja, ráadásul, alkalmazásával nem szükséges napokat tölteni a klinikán, 4-5 óra is elegendő – ennyi idő alatt zajlik le a kezelés.
 
Robottal végzik a hajbeültetést Dubajban
Robottal végzik a hajbeültetést Dubajban
 
Vagyis, a magyar forintban körülbelül 184 millióba kerülő ArtasIX robot rendkívül módon lecsökkenti a költségeket, s még a kezelések sikeressége is javulhat.
 
A robot először készít egy 3D-s modellt a páciens fejéről – ezt követően együtt tervezhetik meg, hogyan nézzen ki a haja, ha a kezelés a végére ér. A beavatkozás során az egészséges hajszálakat kimondottan elkerülik, így azok nem sérülnek.
 
 
 
 
Az ArtasIX robot egy héttengelyes precíziós kart használ, amely a Kuka Robotics gyártmánya.
 
A robotkar első lépésben a fej hátsó feléről távolít el hajhagymákat – ezekből laborban tenyésztenek ki újakat. Ezeket pedig utána a hajhiányos fejterületekre illeszti.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.