2023. 12. 05. - 11:10

Új vásárlókat vonz a szempillahosszabbítás és körömfestés robottal

Új vásárlókat vonz a szempillahosszabbítás és körömfestés robottal

Új vásárlókat vonz a mesterséges intelligencia: a robotok ugyanis ma már manikűrre és szempillahosszabbításra is képesek.

A mesterséges intelligencia világpiaca a szépség- és kozmetikai iparban már most is több milliárd dolláros üzletnek számít – ráadásul, iparági kutatók előrejelzése szerint a következő öt évben gyors, 20-30 százalékos növekedést lehet majd tapasztalni ezen a területen.
 
Miközben azonban a cégek bemutatják a mesterséges intelligenciát (MI), amely ma már a szempillakezelések és manikűrök elvégzésére is képes, felmerült a robotok alkalmazása kapcsán: vajon nincsenek veszélyben a szépségiparban a munkahelyek?
 
San Franciscóban például a Clockwork nevű startup célul tűzte ki, hogy mesterséges intelligencia-meghajtású robotjaival forradalmasítja a szépségápolási szolgáltatást. Renuka Apte társalapító és vezérigazgató elmondta, hogy az ötlet a szalon-bejelentkezések miatti frusztrációjából fakadt.
 
Új vásárlókat vonz a szempillahosszabbítás és körömfestés robottal
Új vásárlókat vonz a szempillahosszabbítás és körömfestés robottal
 
Feltette a kérdést, ha azt szeretnénk, hogy ez a szolgáltatás olyan legyen, mint például egy kávé elfogyasztása, akkor bárhol jelen kellene lennie – a lakóparkoktól a kereskedelmi üzleteken át a vállalati irodaházakig.
 
Hasonlóan gondolkodik egy másik cég, a Nimble Beauty, mely szintén a mesterséges intelligenciát vetné be a szépségiparban.
 
Otthoni készülékeiből, amelyek nagyjából 1 óra alatt képesek négyrétegű manikűr készítésére, már több mint 5000 darab fogyott el a Kickstarteren. A vállalat hangsúlyozta: gépei idővel javulnak, mivel a mesterséges intelligencia tanul és képes alkalmazkodni.
 
„A mesterséges intelligencia elengedhetetlen ahhoz, hogy a robotok megértsék és pontosan végezzék el a feladatokat, például a körömfestést. MI nélkül a robotok csak előre meghatározott műveletek megismétlésére lennének képesek, ami korlátozza hasznosságukat” – mondta a Nimble Beauty vezérigazgatója, Omri Moran.
 
A cikket folytatjuk.
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.