Szépségfogászat - Fogpótlás

Cseréljük a tömésünket fehérre?

Cseréljük a tömésünket fehérre?

Attól függően, ki mikor csináltatta meg a töméseit, lehetnek amalgámból készültek vagy fehérek. Manapság egyre természetesebb megjelenést lehet elérni. Mit kell tudni a fehér tömésekről?

Napjainkban egyre inkább az a cél, hogy egy szépészeti, kozmetikai, sőt fogászati beavatkozás is természetes hatást keltsen.

Fogaink alapvetően fehér színűek, ezért olyan tömés mutat a legjobban bennük, amely ránézésre egyáltalán nem vehető észre, szinte összeolvad a foggal.

 

A szép fogsor egyre fontosabb a jó megjelenésnél

A szép fogsor egyre fontosabb a jó megjelenésnél

 

Mit érdemes azonban tudni róluk?

Az áruk fogorvosonként változhat, s függ attól is, mekkora méretű tömésre van szükség, milyen típusú a tömés. Az is befolyásolhatja az árat, mennyi időt vesz igénybe a behelyezése.

A fehér töméseket általában rövidebb életűnek tartják, mint az amalgámot. Manapság azonban olyan anyagok léteznek, melyeket az ezüst amalgámhoz hasonlóan tartósak, nagy sikerrel használják őket.

A fehér tömés élettartama nagymértékben függ attól, merre van a szájban, s mennyire érintkeznek a fogak egymással rágás közben. Az élettartamot illetően fogorvosunk is adhat tippet.

Érdemes-e lecserélni?

A fogtömések cseréje akkor indokolt, amikor ezt fogorvosunk ajánlja. Sok fogász tanácsolja, hogy a hátsó fogakban maradjon amalgám tömés, hiszen azok sosem látszanak, s hátul nem is olyan sikeres a művelet. Ugyanígy, hátul szükséges lehet a korona felhelyezése, de ehhez több fogat kell kivenni és az eljárás jóval költségesebb lehet, mint terveztük.

A hátsó fogaknál maradhat az amalgám tömés - elöl célszerűbb a fehér

A hátsó fogaknál maradhat az amalgám tömés - elöl célszerűbb a fehér

Miből készülnek a fehér tömések?

Változó, de többségében üvegrészecskékből, szintetikus gyantából készítik ezeket a töméseket, részletesebben azonban orvosunk adhat róla tájékoztatást.

Alternatívák a tömésre

Modern eljárásnak számít a ragasztásos fogászat, amely a tömést a foghoz ragasztja, s ezzel a fogból kevesebbet kell eltávolítani a rendbehozásához – ami kétségtelenül jó dolog. A koronák és fogbetétek szintén megoldást jelentenek, de a furnérral is jól járunk, amennyiben elülső fogakról van szó.

Kapcsolódó cikk:

Fogszabályozás: miért viseljük a retainert?

Visszahúzódó íny? Van természetes megoldás

Különleges bevonat a fogimplantátumoknak

B.A.

Ekkor a legjobb szülni

Ekkor a legjobb szülni

Kutatók nemrég kiderítették, hogy melyik a legalkalmasabb kor a szülésre.   
Amber Rose kisebb melleket kap

Amber Rose kisebb melleket kap

Tart a műtéttől a csinos modell– Amber Rose mellkisebbítő operáción esik át a napokban. A félelem mellett azonban nagyon izgatott is.
A házimunka segíthet a fogyásban?

A házimunka segíthet a fogyásban?

Sokan azt gondolják, hogy a otthoni takarítás is hozzájárul a fogyáshoz, hiszen ilyenkor is mozog az ember, de kutatók szerint ez kevés.   
Ed Sheeran megnősül

Ed Sheeran megnősül

Friss információk szerint a népszerű énekes még tavaly decemberben kérte meg kedvese kezét.   
Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyerek nevét?

Nem tudják eldönteni Kanye Westék a gyer...

Január 15-én megszületett Kim Kardashian és Kanye West harmadik gyermeke – a kislánynak azonban egyelőre nincs neve!
Kylie Jenner ideges

Kylie Jenner ideges

Bár hivatalosan máig nem jelentette be a csinos celeb, hogy gyermeket vár, egyre több hír lát napvilágot a téma kapcsán. Állítólag újabban idegesség gyötri Kyli...
Természetes sminklemosó – bőr irritáció ellen

Természetes sminklemosó – bőr irritáció ...

Előfordul, hogy a kereskedelemben kapható sminklemosó termékek a szem körül irritációt vagy bőrpírt okoznak. Szerencsére természetes módszerek is léteznek erre ...
Katy Perry a közösségi média áldozata?

Katy Perry a közösségi média áldozata?

A csinos énekesnő úgy gondolja, ő maga is a közösségi média áldozata – ezért sürgeti az embereket, találják meg az egészséges egyensúlyt ezen oldalak használatá...
Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

Szmog: ráncok, száraz bőr, pigmentáció

A légszennyezés sajnos látható nyomokat hagy rajtunk. Nemcsak allergiás kiütésekre számíthatunk miatta, hanem száraz bőrre, ráncokra, nyitott pórusokra is. Mit ...
David Beckhamék spórolnak?

David Beckhamék spórolnak?

Takarékoskodik David és Victoria Beckham – a sztárpár a hírek szerint a „pennyket is félreteszi”, azzal, hogy újabban nem vesz magának extravagáns dolgokat.
< >