Szépségfogászat - Fogpótlás

Cseréljük a tömésünket fehérre?

Cseréljük a tömésünket fehérre?

Attól függően, ki mikor csináltatta meg a töméseit, lehetnek amalgámból készültek vagy fehérek. Manapság egyre természetesebb megjelenést lehet elérni. Mit kell tudni a fehér tömésekről?

Napjainkban egyre inkább az a cél, hogy egy szépészeti, kozmetikai, sőt fogászati beavatkozás is természetes hatást keltsen.

Fogaink alapvetően fehér színűek, ezért olyan tömés mutat a legjobban bennük, amely ránézésre egyáltalán nem vehető észre, szinte összeolvad a foggal.

 

A szép fogsor egyre fontosabb a jó megjelenésnél

A szép fogsor egyre fontosabb a jó megjelenésnél

 

Mit érdemes azonban tudni róluk?

Az áruk fogorvosonként változhat, s függ attól is, mekkora méretű tömésre van szükség, milyen típusú a tömés. Az is befolyásolhatja az árat, mennyi időt vesz igénybe a behelyezése.

A fehér töméseket általában rövidebb életűnek tartják, mint az amalgámot. Manapság azonban olyan anyagok léteznek, melyeket az ezüst amalgámhoz hasonlóan tartósak, nagy sikerrel használják őket.

A fehér tömés élettartama nagymértékben függ attól, merre van a szájban, s mennyire érintkeznek a fogak egymással rágás közben. Az élettartamot illetően fogorvosunk is adhat tippet.

Érdemes-e lecserélni?

A fogtömések cseréje akkor indokolt, amikor ezt fogorvosunk ajánlja. Sok fogász tanácsolja, hogy a hátsó fogakban maradjon amalgám tömés, hiszen azok sosem látszanak, s hátul nem is olyan sikeres a művelet. Ugyanígy, hátul szükséges lehet a korona felhelyezése, de ehhez több fogat kell kivenni és az eljárás jóval költségesebb lehet, mint terveztük.

A hátsó fogaknál maradhat az amalgám tömés - elöl célszerűbb a fehér

A hátsó fogaknál maradhat az amalgám tömés - elöl célszerűbb a fehér

Miből készülnek a fehér tömések?

Változó, de többségében üvegrészecskékből, szintetikus gyantából készítik ezeket a töméseket, részletesebben azonban orvosunk adhat róla tájékoztatást.

Alternatívák a tömésre

Modern eljárásnak számít a ragasztásos fogászat, amely a tömést a foghoz ragasztja, s ezzel a fogból kevesebbet kell eltávolítani a rendbehozásához – ami kétségtelenül jó dolog. A koronák és fogbetétek szintén megoldást jelentenek, de a furnérral is jól járunk, amennyiben elülső fogakról van szó.

Kapcsolódó cikk:

Fogszabályozás: miért viseljük a retainert?

Visszahúzódó íny? Van természetes megoldás

Különleges bevonat a fogimplantátumoknak

B.A.

Szeméttelepen készült Stella McCartney legújabb kampánya

Szeméttelepen készült Stella McCartney l...

A divatvilág mindig is szerette a különc dolgokat. Ilyet azonban talán még egy tervező sem tett, mint amit Stella. Legújabb kollekcióját ugyanis egy szemétlerak...
Pamela Anderson nem akar nagymama lenni

Pamela Anderson nem akar nagymama lenni

A 90'-es évek szexszimbóluma felett is eljár az idő lassan. Ez ellen pedig mindent megtesz, de sajnos hamarosan akár ő is nagyszülő lehet.  
A Linkin Park legnagyobb slágerei

A Linkin Park legnagyobb slágerei

Döbbenten fogadta az egész világ a hírt, hogy a neves zenekar frontembere, Chester Bennington öngyilkos lett. Emlékére, összegyűjtöttük a legnépszerűbb dalokat....
Meghalt a Reszkessetek betörők sztárja

Meghalt a Reszkessetek betörők sztárja

72 éves korában elhunyt John Heard színész, akire egy kaliforniai hotelben találtak rá.  
Sarka Kata visszavonul a nyilvánosság elől?

Sarka Kata visszavonul a nyilvánosság el...

Hajdú Péter egykori kedvese megunta a sztáréletet? Friss információk szerint a magyar híresség inkább az üzleti életére szeretne koncentrálni a jövőben és nem a...
Cara Delevingne felszabadult a kopasz fejtől

Cara Delevingne felszabadult a kopasz fe...

Tökéletesen szabadnak érezte magát a csinos színésznő, miután leborotváltatta a fejét egy filmszerep kedvéért. Cara Delevingne inspirálni szeretne más nőket is.
Ezért vetett véget életének Chester Bennington

Ezért vetett véget életének Chester Benn...

Szomorú hír rázta meg a zenevilágot. A Linkin Park frontembere 41 évesen öngyilkost lett.   
A megrepedt sarok ellenszere – 2.rész

A megrepedt sarok ellenszere – 2.rész

Nem nyújt szép látványt a repedezett sarok, de mellette még fájdalmas is lehet. Fontos, hogy ahogyan testünk többi részével, úgy a sarkakkal is kellő mértékben ...
Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin filmben

Kiderült, hogy kik játszanak az Aladdin ...

Az elmúlt időben egyre több klasszikus rajzfilmnek készítik el a filmváltozatát és ez alól az Aladdin sem kivétel. A napokban pedig nyilvánosságra hozták a fősz...
George Clooney és Amal gyakran elszökik kettesben

George Clooney és Amal gyakran elszökik ...

Jól kezeli a szülői feladatokat George Clooney és felesége, Amal. Ikreik érkezése óta a sztárnak és párjának segítsége is van, de úgy hírlik, remekül feltaláljá...
< >