Szépségfogászat - Fogpótlás

Cseréljük a tömésünket fehérre?

Cseréljük a tömésünket fehérre?

Attól függően, ki mikor csináltatta meg a töméseit, lehetnek amalgámból készültek vagy fehérek. Manapság egyre természetesebb megjelenést lehet elérni. Mit kell tudni a fehér tömésekről?

Napjainkban egyre inkább az a cél, hogy egy szépészeti, kozmetikai, sőt fogászati beavatkozás is természetes hatást keltsen.

Fogaink alapvetően fehér színűek, ezért olyan tömés mutat a legjobban bennük, amely ránézésre egyáltalán nem vehető észre, szinte összeolvad a foggal.

 

A szép fogsor egyre fontosabb a jó megjelenésnél

A szép fogsor egyre fontosabb a jó megjelenésnél

 

Mit érdemes azonban tudni róluk?

Az áruk fogorvosonként változhat, s függ attól is, mekkora méretű tömésre van szükség, milyen típusú a tömés. Az is befolyásolhatja az árat, mennyi időt vesz igénybe a behelyezése.

A fehér töméseket általában rövidebb életűnek tartják, mint az amalgámot. Manapság azonban olyan anyagok léteznek, melyeket az ezüst amalgámhoz hasonlóan tartósak, nagy sikerrel használják őket.

A fehér tömés élettartama nagymértékben függ attól, merre van a szájban, s mennyire érintkeznek a fogak egymással rágás közben. Az élettartamot illetően fogorvosunk is adhat tippet.

Érdemes-e lecserélni?

A fogtömések cseréje akkor indokolt, amikor ezt fogorvosunk ajánlja. Sok fogász tanácsolja, hogy a hátsó fogakban maradjon amalgám tömés, hiszen azok sosem látszanak, s hátul nem is olyan sikeres a művelet. Ugyanígy, hátul szükséges lehet a korona felhelyezése, de ehhez több fogat kell kivenni és az eljárás jóval költségesebb lehet, mint terveztük.

A hátsó fogaknál maradhat az amalgám tömés - elöl célszerűbb a fehér

A hátsó fogaknál maradhat az amalgám tömés - elöl célszerűbb a fehér

Miből készülnek a fehér tömések?

Változó, de többségében üvegrészecskékből, szintetikus gyantából készítik ezeket a töméseket, részletesebben azonban orvosunk adhat róla tájékoztatást.

Alternatívák a tömésre

Modern eljárásnak számít a ragasztásos fogászat, amely a tömést a foghoz ragasztja, s ezzel a fogból kevesebbet kell eltávolítani a rendbehozásához – ami kétségtelenül jó dolog. A koronák és fogbetétek szintén megoldást jelentenek, de a furnérral is jól járunk, amennyiben elülső fogakról van szó.

Kapcsolódó cikk:

Fogszabályozás: miért viseljük a retainert?

Visszahúzódó íny? Van természetes megoldás

Különleges bevonat a fogimplantátumoknak

B.A.

Michael Bublé visszatér

Michael Bublé visszatér

Mindenkit megdöbbentett, amikor kiderült, hogy az énekes kisfia súlyos betegségben szenved. Akkor Michael úgy döntött visszavonul, de most ismét színpadra áll. ...
Segít az online csoport a dohányzásról leszokásban

Segít az online csoport a dohányzásról l...

Hatékony segítség lehet a cigarettáról leszokás támogatásában egy internetes csoport, amelyben hasonló problémával küzdő emberek osztják meg egymással tapasztal...
Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény dolog

Kim Kardashian: Béranyát fogadni kemény ...

Nem egyszerű béranyán keresztül gyermeket várni – szögezte le a népszerű valóságshow-sztár. Kim Kardashian és férje egészségügyi probléma miatt várja harmadik b...
Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtlabda

Ínycsiklandó előétel a pepperónis sajtla...

Lehet családi vagy baráti összejövetel, esetleg sportesemény a tévében, a pepperónis sajtlabdába mártogatott apró perecek tökéletes előételként és rágcsálnivaló...
Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Komoly gondok vannak Shakira hangjával

Mint a közelmúltban kiderült, lemondta koncertjeit a népszerű énekesnő. Shakira azért kénytelen halasztani turnéját, mert súlyos probléma van a hangszálaival.
David Beckhamék fia elköltelezte magát?

David Beckhamék fia elköltelezte magát?

Furcsa gyűrűre figyeltek fel a lesifotósok a minap Brooklyn Beckham ujján – Mivel David és Victoria Beckham legidősebb fia ismét egy párt alkot korábbi kedvesév...
A vita megerősíti a szerelmet?

A vita megerősíti a szerelmet?

Természetesen nem szabad mindenen összeveszni, de friss kutatások bizonyítják, hogy olykor egy-egy vita előrébb viszi a párkapcsolatot.   
Colin Farrell boldog, de titok, hogy kivel

Colin Farrell boldog, de titok, hogy kiv...

Boldog új kapcsolatában a sármos színész – Colin Farrell kedvesének neve most is titok, de ez nem, hogy nagyon jól érzi magát a barátnőjével.
Durva következményekkel járhat a térdre az elhízás

Durva következményekkel járhat a térdre ...

Ha a sok korábbi mellett még egy okra van szükségünk a fogyáshoz, íme: a túlsúly következtében egy új tanulmány szerint elmozdul a térd s ennek súlyos következm...
Közleményt adott ki Ed Westwick

Közleményt adott ki Ed Westwick

Egyre jobban dagadt a botrány a Gossip Girl sztárja körül, akit mostanra több nő is erőszakkal vádol. A színész megszólalt a téma kapcsán.   
< >