Szépségfogászat - Fogpótlás

Cseréljük a tömésünket fehérre?

Cseréljük a tömésünket fehérre?

Attól függően, ki mikor csináltatta meg a töméseit, lehetnek amalgámból készültek vagy fehérek. Manapság egyre természetesebb megjelenést lehet elérni. Mit kell tudni a fehér tömésekről?

Napjainkban egyre inkább az a cél, hogy egy szépészeti, kozmetikai, sőt fogászati beavatkozás is természetes hatást keltsen.

Fogaink alapvetően fehér színűek, ezért olyan tömés mutat a legjobban bennük, amely ránézésre egyáltalán nem vehető észre, szinte összeolvad a foggal.

 

A szép fogsor egyre fontosabb a jó megjelenésnél

A szép fogsor egyre fontosabb a jó megjelenésnél

 

Mit érdemes azonban tudni róluk?

Az áruk fogorvosonként változhat, s függ attól is, mekkora méretű tömésre van szükség, milyen típusú a tömés. Az is befolyásolhatja az árat, mennyi időt vesz igénybe a behelyezése.

A fehér töméseket általában rövidebb életűnek tartják, mint az amalgámot. Manapság azonban olyan anyagok léteznek, melyeket az ezüst amalgámhoz hasonlóan tartósak, nagy sikerrel használják őket.

A fehér tömés élettartama nagymértékben függ attól, merre van a szájban, s mennyire érintkeznek a fogak egymással rágás közben. Az élettartamot illetően fogorvosunk is adhat tippet.

Érdemes-e lecserélni?

A fogtömések cseréje akkor indokolt, amikor ezt fogorvosunk ajánlja. Sok fogász tanácsolja, hogy a hátsó fogakban maradjon amalgám tömés, hiszen azok sosem látszanak, s hátul nem is olyan sikeres a művelet. Ugyanígy, hátul szükséges lehet a korona felhelyezése, de ehhez több fogat kell kivenni és az eljárás jóval költségesebb lehet, mint terveztük.

A hátsó fogaknál maradhat az amalgám tömés - elöl célszerűbb a fehér

A hátsó fogaknál maradhat az amalgám tömés - elöl célszerűbb a fehér

Miből készülnek a fehér tömések?

Változó, de többségében üvegrészecskékből, szintetikus gyantából készítik ezeket a töméseket, részletesebben azonban orvosunk adhat róla tájékoztatást.

Alternatívák a tömésre

Modern eljárásnak számít a ragasztásos fogászat, amely a tömést a foghoz ragasztja, s ezzel a fogból kevesebbet kell eltávolítani a rendbehozásához – ami kétségtelenül jó dolog. A koronák és fogbetétek szintén megoldást jelentenek, de a furnérral is jól járunk, amennyiben elülső fogakról van szó.

Kapcsolódó cikk:

Fogszabályozás: miért viseljük a retainert?

Visszahúzódó íny? Van természetes megoldás

Különleges bevonat a fogimplantátumoknak

B.A.

Kylie Jenner babát vár

Kylie Jenner babát vár

A legfrissebb hírek szerint a legfiatalabb Kardashian testvér hamarosan szülői örömök elé néz, ugyanis állapotos.   
Okos babaágyat készítenek

Okos babaágyat készítenek

Ismét valami újdonsággal rukkol elő a technika, ugyanis terveznek egy olyan ágyat a babák számára, amely minden kényelmet megad nekik.   
Fergie: Végre fellélegezhetek…

Fergie: Végre fellélegezhetek…

A csinos énekesnő sokkal jobban érzi magát, mióta napvilágot láttak a válásáról szóló hírek. Fergie és a férje, Josh Duhamel ugyanis már jó ideje külön van, de ...
Így étkezz a normális emésztéshez

Így étkezz a normális emésztéshez

Ahogy idősödik az ember az anyagcseréje egyre jobban lelassul. Ez ellen azonban lehet tenni, méghozzá megfelelő étkezéssel.   
Demi Lovato szexuális hovatartozásáról vallott

Demi Lovato szexuális hovatartozásáról v...

A gyönyörű énekesnő kijelentette: nem tartozik senkinek magyarázattal arról, hogy melyik nemhez vonzódik. Demi Lovatót ugyanis megkritizálták a közösségi médiáb...
Hamarosan elindul a Kutatók éjszakája

Hamarosan elindul a Kutatók éjszakája

Ebben az évben ismét megrendezik a nagysikerű eseményt, amelynek országszerte különleges programjai lesznek.   
Már húszas éveiben adoptált volna Angelina

Már húszas éveiben adoptált volna Angeli...

A csinos színésznő igen fiatalon azon gondolkodott, hogy örökbefogad egy kambodzsai árvát –  legjobb barátja szerint Angelina Jolie a húszas éveiben elkezdett e...
Innen származnak a kutyák

Innen származnak a kutyák

Régóta foglalkoztatja a kutatókat, hogy vajon honnan származik ez a kedves háziállat. Most pedig egy újabb elmélet látott napvilágot.   
Kapócs Zsóka babát vár

Kapócs Zsóka babát vár

Teljesült a magyar sztár álma, ugyanis mint kiderült, hamarosan édesanya lesz.   
Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás?

Asztmához vezethet a gyerekkori megfázás...

Azoknál a gyermekeknél, akik kicsi korukban gyakran küzdöttek légúti fertőzésekkel, nagyobb eséllyel alakul ki később asztma vagy csökkennek a tüdőfunkciók.
< >