2023. 09. 16. - 13:00

A technológia fejlesztésben van a jegyértékesítés jövője

A technológia fejlesztésben van a jegyértékesítés jövője

A küzdősport mindig is hatalmas rajongótáborral büszkélkedhetett világszerte, a csúcstechnológiák eredményeképp azonban még többen figyelhetik a jövőben. 

A legnagyobb nevek, mint például Conor McGregor vagy Khabib Nurmagomedov mérkőzéseit hatalmas tömegek kísérik figyelemmel élőben, a televízió előtt vagy online. Ezzel együtt a küzdősportok népszerűsége is nőtt az évek során és ahogyan a világ digitalizálódik, a küzdősport jegyértékesítése is lépést tart ezzel a technológiai fejlődéssel.
 
A digitális forradalom nem csak a mérkőzések közvetítésére és az eredmények analizálására terjed ki, hanem a mérkőzésekre való jegyvásárlásra is. A mesterséges intelligencia és a digitalizáció teljesen új lehetőségeket nyit meg a jegyértékesítés területén, amelyek javítják a szervezők és a szurkolók élményét is.
jegyertek_torzs
A bevétel maximalizálására is használható a digitalizáció a sportvilágban
 
Kijelenthető, hogy a mesterséges intelligencia már most is nélkülözhetetlen szerepet játszik a küzdősport eseményekre való jegyértékesítésben. Az ilyesfajta algoritmusok képesek elemző adatokat használni a jegyárak optimalizálására. Például, ha egy nagyon várt mérkőzésre keres valaki jegyeket, a mesterséges intelligencia képes figyelembe venni a keresletet és a kínálatot, majd dinamikusan változtatni az árakat a maximális bevétel elérése érdekében.
 
Persze nem csak a bevétel maximalizálását lehet elérni a digitális megoldásokkal, mivel a digitalizáció a jegyértékesítési folyamat többi részében is segítség nyújt. Erre jó példa, hogy manapság már chatbotok és automatizált ügyfélszolgálati rendszerek képesek válaszolni a gyakori kérdésekre, ami nagy ember munkát takarít meg.
 
Forrás: UFC, CLEPHER
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.