2023. 10. 26. - 12:28

Csúcseseményen vitézkednek a magyarok

Csúcseseményen vitézkednek a magyarok

Már négy érmet szerzett Magyarország Szaúd-Arábiában, a Küzdősportok Világjátékán.

Ahogy korábban beszámoltunk róla, most zajlik a világon a küzdősportok egyik csúcseseményének számító Küzdősportok Világjátéka, ahol a magyarok eddig rendkívül jól szerepelnek.
 
A napokban megszerezte a magyar válogatott negyedik érmét is a magyar állampolgár Tereza Crisley Cordeiro De Souza, méghozzá a Jiu-Jitsu-ban, amelyben elég komoly mezőny állt össze, a magyar sportoló azonban így is elől végzett.
 
jiu_torzs
Magyar érmek küzdősportokban
 
A Nemzeti Versenysport Szövetség (NVESZ) közleménye alapján a brazil származású magyar sportoló a női ne-waza +70 kilogrammos kategóriájában szerezte meg bronzérmet. Tereza Crisley Cordeiro De Souza volt a legkönnyebb versenyző a mezőnyben, ezért a dobogós helyezése még inkább bravúrnak számít. 
 
A Jiu-Jitsu egyébként a küzdősportok világában az egyik legnépszerűbb és legérdekesebb sportágak közé tartozik és a magyar versenyző összecsapásait is számos néző követte figyelemmel. 
 
A Jiu-Jitsu azonban nemcsak egy testmozgás forma, hanem egy olyan stratégiai és technikai sportot is jelent, amely folyamatosan fejlődik, hiszen ide is egyre jobban elér a technológia.
 
Forrás: NVESZ
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.