2023. 07. 03. - 06:15

Hárman magyar már a döntőben az Európa Jétékokon

Hárman magyar már a döntőben az Európa Jétékokon
Öt magyar versenyző kikapott a kick-boxosok szombati elődöntő mérkőzésein, így bronzérmesként zártak, hárman viszont bejutottak a vasárnapi fináléba a krakkói központú Európa Játékokon.

A pointfighting kategóriában Veres Richárd (63 kilogramm), Török Szonja Hajnalka (50) és Kondár Anna (70) állhatott fel a dobogó legalsó fokára, míg Czégény Cintia (60) női full-contactban, Száraz Gergő (63) pedig férfi light-contactban szerzett bronzérmet szombaton Myslenicében.

 
Bálint Martin dönőbe jutott

Light-contactban a 79 kilós Fésű Lajos egyhangú pontozással jutott be a döntőbe, ahol a német Al Amin Rmadan lesz az ellenfele. A pointfighting kategória fináléjában két magyar is tatamira lép vasárnap, a férfiaknál Bálint Martin (74), a nőknél pedig Busa Andrea (60) lesz érdekelt.


Fésű Lajosért szintén a döntőben szoríthatunk 

Bálint Martin az ír Nathan TaittelBusa Gabriella az olasz Francesca Cecivel küzd meg az aranyéremért.

 

"Életünkben először fordul elő, hogy a magyar olimpiai csapat tagjai lehetünk, és ez egy nagyon nagy dolog számunkra" - mondta a Kossuth Rádiónak Galambos Péter, a hazai szövetség elnöke. - "Nagyon sok versenyzőnk kvalifikált, és így nemcsak a sportág, hanem a magyarok is meg tudják mutatni magukat."

 

Galambos azt is elárulta, bízik abban, hogy a sportág EJ-n való bemutatkozása előny lehet a Nemzetközi Olimpiai Bizottság ülésén, amelyen idén ősszel arról is szavaznak, hogy melyik sportág kerüljön be a 2028-as ötkarikás játékok programjára.


Turák Péter

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.