2023. 11. 01. - 17:36

Így változhat meg a cselgáncs

Így változhat meg a cselgáncs

A cselgáncs világában is messzemenően új lehetőségeket nyújthatnak a technológiai beruházások. 

A cselgáncs mindig is egy olyan sport volt, ahol a testi és a szellemi erő összjátéka kellett a győzelemhez, továbbá ahol az edzők és sportolók egyaránt a klasszikus megoldásokra és a technikák tökéletesítésére helyezték a hangsúlyt. A technológiai fejlesztések azonban itt is komoly újításokat hozhatnak. 
 
Az elektronikus pontozó rendszereket már ma is használják a cselgáncs versenyeken, de a jövőben továbbfejlesztett változatokat láthatunk majd. Az egyre intelligensebb érzékelők és egyre érzékenyebb szenzorok lehetővé teszik, hogy a bírók és a közönség pontosan lássák, mikor születik érvényes pont, ez pedig jóval igazságosabbá teheti ezt a küzdősportot is. 
 
A virtuális valóság technológia terjedése is új lehetőségeket nyújt a cselgáncs versenyzőknek az edzések során, valamint az eddig bevált technikák újragondolására. 
 
cselgancs_torzs
A cselgáncs eddig a hagyományokra támaszkodott, de már elkezdtek a jövő felé nézelődni
 
A biometrikus elemzések is jelen vannak már a sportágban és már most is segítik az edzőket a küzdősportolók teljesítményének javításában, a következő években azonban még részletesebb adatokat gyűjthetnek a szakemberek a mesterséges intelligencia segítségével. Az edzők már nem csak a pontok számát mérhetik, hanem a versenyzők izomterhelését és regenerálódását is. 
 
A Sportradar közleménye szerint a technológia itt is forradalmasíthatja majd a közvetítéseket, mivel a modern megoldások alkalmazásával jóval élvezhetőbb és láthatóbb lesz egy-egy ütközet.
 
Forrás: Sportradar
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.