2023. 03. 08. - 07:15

Jon Jones újra a világ tetején

Jon Jones újra a világ tetején
Nem akármilyen mérkőzésen tért vissza minden idők egyik legjobb UFC harcosa Jon Jones (27-1). Az egykori félnehézsúlyú király három év kihagyás után egy első menetben összehozott hátsó fojtással győzte le a nehézsúly ideiglenes bajnokát Ciryl Ganet.

A francia Ciryl Gane (11-29) abszolút nem kezdő harcos ezen a szinten, hiszen a Jones előtti mérkőzésig csak honfitársa, az igazi klasszis romboló Francis Ngannou tudta legyőzni őt pontozással.

Gane állóharcban kifejezetten erős ellenfél és legyőzte már a UFC-ben az egykori bajnok Junior dos Santost valamint Derrick Lewist is, így akár parázs adok-kapokra is számíthattunk volna ezen a meccsen. Aztán jött a jő öreg  "Bones” Jones és gyakorlatilag két perc alatt könnyedén elintézte a történetet egy gyors mögékerülés utáni hátsó fojtással.

Olyan volt az egész, mint egy hétvégi edzőtermi sparring, abból is a tanár-diák fajta, így Jones újra bebizonyította, hogy még mindig Ő a legnagyobb klasszisa ennek a sportágnak.
K.T.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.