2023. 11. 16. - 08:00

Magyar aranyérem a birkózó VB-n

Magyar aranyérem a birkózó VB-n

Mégis megkapja az aranyérmet Losonczi Dávid az UWW-től (United World Wrestling).

Az UWW (United World Wrestling) bejelentette, hogy igazságot szolgáltat és Losonczi Dávid megkapja a birkózó világbajnokság aranyérmét. A szervezet hivatalosan is világbajnoknak nyilvánította a kötöttfogású 87 kilogrammos súlycsoportban a magyar küzdősportolót.
 
A hír előzménye, hogy egy súlyos bírói hiba történt a döntőben. A finálét szeptemberbe rendezték Belgrádban, ahol a magyar birkózó a szőnyegen komoly tus győzelmet ért el, a bírói szövetség azonban mégis a török ellenfelének ítélte oda az aranyérmet. 
 
A döntő után az MBSZ (Magyar Birkózó Szövetség) azonnal vizsgálatot kért hivatalos úton, kérve, hogy elemezzék ki a mérkőzést még egyszer, mivel szemmel látható súlyos tévedés történt.
 
birkozo_hiba_torzs
Hatalmas hiba történt, de a fejlett technológiák segítettek visszanézni a történteket
 
Az UWW most ért hivatalosan az ügy végére és végül elismerte, hogy valóban tévedés történt, az eredményt pedig megváltoztatták. A részletekig menő elemzés alapján a tust a bírónak megfelelően és azonnal jeleznie kellett volna a szabályok szerint. 
 
Losonczi Dávid török ellenfele azonban megtarthatta az aranyérmet, mivel egy olyan kivételes döntést hoztak a szövetségnél, hogy 2 aranyérmet osztanak ebben a kategóriában.
 
Forrás: Sport365
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.