2023. 10. 24. - 11:35

Magyar aranyérmek Rijádban

Magyar aranyérmek Rijádban

Két magyar sportoló is aranyérmet szerzett a grappling sportágban.

A grappling egy olyan küzdősport, amelyben a harcosok arra törekednek, hogy ellenfeleiket minél előbb a földre vigyék, majd ebből a helyzetből a továbbiakra is előnyt szerezzenek.
 
A sportágban számos technika és stratégia alkalmazható, amelyek magukban foglalják a dobást, a tartózkodást és a fogást is.
Az egyik legizgalmasabb része a grappling sportnak az, hogy egyetlen sportoló sem rendelkezik egyértelmű előnnyel, így a mérkőzések rendkívül dinamikusak.
 
grappling_Arany_torzs
A magyar válogatottnak már 3 aranyérme van Rijádban
 
Hiába, hogy ilyen nehéz sportágról van szó, a Küzdősportok Világjátékán Rijádban most mégis 2 magyar aranyérmet ünnepelhetünk, mivel a női 58 kilogrammosok között Tóth Alexa győzedelmeskedett, míg a női 90 kilogrammosok között Szmolka Nikoletta volt a legjobb. 
 
A grappling Magyarországon és globálisan is egy egyre jobban növekvő küzdősport, továbbá számos technológiai fejlődési lehetőség rejlik benne.
 
Az okos ruházat, a VR-alapú edzések és az elemzéshez kötődő fejlesztések mind hozzájárulnak ahhoz, hogy ez a küzdősport még színvonalasabb legyen a jövőben.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.