2023. 09. 30. - 09:00

Magyar ezüst a birkózó vb-n

Magyar ezüst a birkózó vb-n

Losonczi Dávid egészen a fináléig menetelt a Belgrádban rendezett birkózó világversenyen.

Hatalmasat alakított Belgrádban Losonczi Dávid, az ESMTK sportolója, aki a birkózó világbajnokságon egészen a fináléig menetelt, ahol végül körülményes ítéletek közepette ezüstérmet szerzett. 
 
A magyar sportoló a világbajnokság kötöttfogásúak 87 kilogrammos kategóriában szerepelt, ahol tudták, hogy ő lesz az egyik fő esélyes. Dávid az egész verseny alatt magabiztosan szerepelt és összes ellenfelét technikai tusokkal győzte le. 
 
Múlt hét vasárnap a döntőben Losonczi Dávid a török Ali Cengiz-el küzdhetett meg a világbajnoki címért, de végül egy óriási csatában 8-7-re kikapott. Dávid tavaly bronzérmet szerzett a világbajnokságon, így ez életének eddigi legnagyobb sikere.
 
losonczi_torzs
A harcművészet fejlődése nyomán a mesterséges intelligencia bevetése itt is eltüntetheti a bírói hibákat
 
Az ezüstérem azonban valamelyest keserű lehet a magyar versenyzőnek, mivel sok szakértő véleménye alapján technikai tussal Losonczi Dávidnak kellett volna nyerni, a bírók azonban mégsem ítélték neki a győzelmet.
 
Ezzel az éremmel Losonczi Dávid megszerezte az olimpia kvótáját. Történt azonban még egy magyar siker, mivel Muszukajev Iszmail bronzérmet szerzett a 65 kilogrammos csoportban, így szintén kvalifikálta magát a jövő évi párizsi olimpiára. 
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.