2023. 11. 12. - 08:00

Magyar sikerek a cselgáncs EB-n

Magyar sikerek a cselgáncs EB-n

Magyar bronzérem is volt a montpellieri cselgáncs Európa-Bajnokság utolsó napján. 

A Montpellier-ben megrendezett cselgáncs Európa-bajnokságon Tóth Krisztián bronzérmet szerzett a 90 kilogrammos versenyzők között, amellyel megkoronázta a lenyűgöző teljesítményét a torna alatt.
 
Az idei cselgáncs Európa-Bajnokság azért is kiemelten fontos, mert ezen múlik az, hogy ki kvalifikálja magát a jövő évi, 2024-es Párizsi Olimpiára.
 
Korábban Tóth Krisztián a negyeddöntőben a világbajnok és a rettenthetetlen szerb Nemanja Majdovval mérközött meg. Az előző összecsapásaikon mindkét sportoló 2-2-re állt, ezúttal azonban a magyar cselgáncsozó kikapott. A nagyon szoros küzdelemben a szerb Majdov földre döntötte Tóthot és így végül megnyerte a mérkőzést. 
 
cselgancs_Eb_torzs
Egyre sikeresebb a magyar küzdősport
 
A bronzéremért folytatott vigaszágon Tóth Krisztián először az idén két érmet is szerző Alex Crettellel találkozott. A magyar küzdősportoló szinte végig dominálta a találkozót a román ellenfele ellen, így könnyedén megnyerte a meccset.
 
A bronzéremért folytatott mérkőzésen Tóth Krisztián a 2019-ben világbajnoki aranyérmes holland Noel van’t Enddel találkozott. A felek eddig már hétszer találkoztak pályafutásuk során és hatszor tudott a magyar versenyző győzni.
 
A mérkőzés rendkívül hosszú és fárasztó volt a felek számára, de mivel a hollandot többször kellett a szabálytalan fogások miatt figyelmeztetni, Tóth megnyerte a meccset és megszerezte a bronzérmet Magyarországnak. 
 
Forrás: M4sport
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.