2023. 02. 14. - 00:00

Makachev vs Volkanovski: Óriási taktikai csata alakult ki a UFC 284 főmérkőzésén!

Makachev vs Volkanovski: Óriási taktikai csata alakult ki a UFC 284 főmérkőzésén!
Nem akármilyen gála volt a UFC 284-es számú rendezvénye, hiszen a könnyűsúlyú világbajnoki öv mellet az összetett P4P elsőség is terítéken volt, ami jelen esetben talán még nagyobb presztízzsel bírt, mint maga a világbajnoki öv. A jenlegi mezőny két legnagyobb ásza az ausztrál Alexander Volkanovski (25-2) csapott össze a dagesztáni szörny, Islam Makachevvel február 12.-én az ausztráliai Pertben.
Nagyon régóta várt találkozót sikerült tető alá hozni múlt vasárnap Dana Whitéknak hiszen a pehelysúly 22 meccs óta tartó nyerő szériájában menetelő ausztrál Alexander Volkanovski hajszálnyira került attól, hogy legyőzze a könnyűsúly és az egész UFC mezőny verhetelennek tűnő dagesztáni királyát Islam Makachevet (24-1).

Khabib Nurmagomedov megjelenése óta minden UFC harcosnak megremeg a lába, hogyha egy szakállas dagesztáni pofa néz vele farkasszemet a ketrecben, mert úgy tűnik, hogy ezeket a "vadon" nevelkedő orosz srácokat nem nagyon lehet megszorítani ha igazán formában vannak. Ennek ellenére most a csillagok úgy álltak, hogy az egyébként P4P és pehelysúlyú ausztrál Volkanovskinak most komoly esélye van, hogy begyűjtse ezt a skalpot.

UFC 284

Természetesen nem csak a csillagok álltak szerncsésen, hanem az ausztrál szinte minden olyan tulajdonsággal rendelkezik, ami elég lehet a bravúrhoz, hiszen nem hiába a pehelysúly királya immáron négy éve, és szintén nem véletlenűl rázott össze egy 22 mérkőzése óta tartó veretlenségi sorozatot, ami a vegyes harcművészeteket tekintve elképesztően nagy sorozatnak számít. Volkanovski klasszis az álló harcban, fantasztikus ütemérzéke van, vagány de nem meggondolatlanul rohamozó harcos, és földön is jó, de főleg hihetetlenűl fejlődőképes. Ennek ellenére természetesen még így is az orosz volt a mérkőzés favoritja, hiszen az Ő súlycsoportjában zajlott a küzdelem, illetve senki nem tudta elképzelni, hogy az ausztrál hogyan fogja likvidálni azt a levitel és "földmunkát" amit a Nurmagomedov tanítványok tudnak.

A hazai szurkolótábor minden előnyét élvezve Volkanovskinak majdnem összejött a bravúr! Annyi hiányzott a sikeréhez, hogy még egy menetet meg kellet volna nyomnia úgy mint az utolsót, ahol Volkanovski nem csk lehajrázta kondícióban Makachevet, hanem még a saját felségterületének számító földön is felülmúlta az oroszt, hiszen a záró etap úgy ért véget, hogy ausztrál ül a bajnokon és folyamatosan gépeli orosz riválisát. Az első két menetben óvatosan, megfontolva küzdöttek a felek, Volkanovski szokásához híven jó volt kézzel de az orosz is felvette a kesztyűt és talán még pontosabb találatai voltak mint az ausztrálnak. A földre vitelekben és a bírkozó szituációkban abszolút Makachev volt nyeregben, de lentről nem tudott mit kezdeni a láthatóan kiváló erőállapotban és kondícióban lévő Volkanovskival.

A mérkőzést így egyhangú pontozással Makachev nyerte de érdekes módon a P4P ranglistavezető pozíciót az ausztrál így is megtarthatta és biztosak lehetünk abban, hogy ez egy olyan mérkőzés volt, aminek kötelezően lesz legalább még egy felvonása.
K.T.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.