2023. 10. 10. - 11:49

Megvan hazánk első szumó aranyérme

Megvan hazánk első szumó aranyérme

Történelmi pillanat a magyar szumó sport eddigi történetében, hogy megvan az első világbajnoki arany.

Igazi mérföldkő történt Tokióban a magyar szumó világ számára, mivel Elekes Enikő megszerezte Magyarország első világbajnoki aranyérmét a nők között. 
 
A Magyar Sumo Szakszövetség bejelentése alapján a KSC 19 éves tehetsége vasárnap a női 65 kilósoknál a legjobb 4 között igazán kiemelkedő teljesítménnyel múlta felül lengyel ellenfelét, ezzel pedig simán bejutott a fináléba.
 
Elekes a döntőben is azt a formáját hozta, amelyet 2023-ban megszokhattunk tőle és megszerezte Magyarország első világbajnoki aranyérmét, ezzel pedig beírta nevét a szumó történelmébe.
 
sumo_torzs
Egyre több küzdősportban szereznek érmet a magyarok
 
Elekes egyébként a szumót kiegészítő sportként űzi, a világbajnokság előtt pedig nem voltak magával szemben túl nagy elvárásai, az eredmények azonban azt mutatják, hogy a tehetsége elegendő volt ahhoz, hogy női 65 kilós mezőnyben világelső legyen.
 
Idén lesz még egy nagy küzdősport esemény mégpedig a Küzdősportok Világjátéka október közepén Rijádban. A világversenyre számos magyar sportoló is kijutott, így újabb érmekben bízhatunk a küzdősportok tekintetében.
 
Forrás: MTI
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.