2023. 03. 13. - 07:30

Merre tart Francis Ngannou a UFC egykori nehézsúlyú bajnoka

Merre tart Francis Ngannou a UFC egykori nehézsúlyú bajnoka
Az egykori UFC nehézsúlyú bajnok Francis Ngannou (17-3) "komoly" tárgyalásokat folytat két nagy MMA promócióival a pályafutásának fojtatásával kapcsolatban, illetve egy esetleges nehézsúlyú bokszmérkőzés is kilátásban van a harcos közeljövőjében.
Két hónap telt el azóta, hogy bejelentették Francis Ngannou távozását az MMA első számú promóciójától a UFC-ből. A bejelentésre, amit Dana White, a UFC elnöke hozott nyilvánosságra, a szervezet és nehézsúlyú királya közötti hosszas szerződéses vita után került sor.
 
 
Az utóhatások középpontjában a tárgyalások megszakadásáról szóló eltérő beszámolók álltak, White szerint Ngannou könnyebb ellenfeleket célzott meg, "The Predator" pedig azzal vádolta a promóciót, hogy elutasította a javasolt feltételeket, például a harcosok egészségügyi ellátását.
Azóta a figyelem arra irányul, hogy mi lesz a következő lépés a világ egyik legkeményebb ütőerejű harcosának jövőjével kapcsolatban.

Minden jel szerint az egyik válasz a ringben rejlik. Bár már a UFC-ből való kilépése előtt is valószínűnek tűnt egy bokszmérkőzés, de most a kameruni az elmúlt hónapokban határozottan megerősítette, hogy a kötelek közé lép legalább egy összecsapás erejéig.
Ezzel együtt Ngannou MMA-s jövője felett egy nagy adag bizonytalanság lebeg.  Mostani nyilatkozatában nem csak arról biztosította a rajongókat, hogy egy bokszmeccs után visszatér a ketrecbe, hanem még két promóciót is megnevezett, akik látszólag vezetik a "leigazolási" versenyt.

Az ESPN MMA Brett Okamotónak adott nemrégiben készült interjúja során Ngannou megerősítette, hogy története még messze nem ért véget az MMA-ban, egy olyan sportágban, amelyben az egyik legjelentősebb nehézsúlyú sportolóvá nőtte ki magát világszerte.
A szabadügynöki státuszba lépését követően Ngannou nem meglepő módon komoly érdeklődést váltott ki több promóciónál is. Amellett, hogy Scott Coker a korábbi bajnokot "tökéletes megoldásnak" nevezte a Bellatorhoz, a PFL vezérigazgatója Peter Murray is lelkesnek mutatkozott a "The Predatorral" folytatott tárgyalásokról.

Ngannou azonban elárulta, hogy "komoly" tárgyalások csak az egyik említett szervezettel folynak, de estleg szóba kerülhet a világ másik feléről egy harmadik befutó is, ami kizárásos alapon a ONE Championship.

"Először egy bokszmeccset akarok csinálni, aztán talán visszamegyek az MMA-ba. Valójában élvezem az MMA-t, és még mindig szeretek ebben a rendszerben küzdeni" - mondta Ngannou. "Hiszem, hogy van még bennem pár meccs... Komoly tárgyalásokat folytatok a PFL-lel, valamint a ONE (Championship) bajnoksággal is. A Bellatorral nem túl sokat... De nem kell a dolgokat elsietni. A következő meccsemnek  egy bokszmérkőzésnek kell lennie. Ha jó feltételeket és egy megfelelő szerződést kapok , talán nem okoz gondot, hogy (az MMA-ban) megállapodjak, mielőtt a szorítóba lépnék."

K.T.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.