2023. 05. 18. - 18:00

Ngannou McGregor útját szeretné bejárni

Ngannou McGregor útját szeretné bejárni
Az egykori UFC vitathatatlan nehézsúlyú bajnok Francis Ngannou megirigyelte a Conor McGregor által bejárt utat és az "aprópénzes” MMA stílusból átlépne a jólfieztős-nyugdíjbamenős álom kategóriába, és egy felvezető meccs után, horror pénzért megküzdene valamelyik nagy szervezet bajnokával. Ez lenne a nagy "gonosz” terv!
Így is van! Minek ütesse agyba-főbe magát az ember fia éveken keresztül az MMA szabályrendszerben, ráadásul egy olyan placcon, ahol mindig benne van a vereség veszélye, még egy olyan klasszisnak is, mint Francis Ngannou, inkább lekocog két profi bokszmeccset és nyugdíjba vonul egy raklap pénzzel valami egzotikus szigeten.
 
 
Ezt a formátumot, már bemutatta egy jó reklámmal párosítva a "jóöreg” McGregor, és a francia klasszis látva, hogy így is lehet, gondolta elindul ezen az úton, hátha neki is bejön. És miért ne jönne, hiszen minden adott ahhoz, hogy hasonlót kaszáljon.  A UFC mezőnyét klasszis teljesítménnyel rendesen végigpofozta, a keze is elég jó, hogy ne égjen nagyot, ráadásul a jelenlegi profi boksz nehézsúlyú mezőnye sem tűnik félelmetesen verhetetlennek, bár azért egy címmérkőzésen nem a francia lenne a favorit.
 
 
Ennek megfelelően a 36 éves korábbi UFC nehézsúlyú világbajnok Ngannou azt nyilatkozta, hogy legalább egy ráhangoló mérkőzést akar vívni, mielőtt Joshua, Wilder vagy Fury ellen harcolna. Ez valószínűleg egyszeri alkalom lesz Ngannou számára, miután megkapja a jól fizető meccset valamelyikük ellen. Ngannou nem árulja el, hogy milyen neveket nézett ki magának a ráhangolódásra, de valószínű, hogy nem egy élvonalbeli bunyóst, vagy bárkit, aki nagy tapasztalattal rendelkezik. Lehet azzal érvelni, hogy ez inkább arról szól, hogy Ngannou rengeteg pénzt keres egy olyan meccsen, ami hasonló lenne ahhoz, ahogyan a korábbi UFC sztár Conor McGregor bokszmeccset vívott Floyd Mayweather Jr. ellen profi debütálásakor, és 2017 augusztusában a tizedik menetben kiütötték egy gyenge, egyoldalú meccsen. Az esemény hatalmas, 4,3 millió PPV nézettséget hozott, ami Mayweathernek 280 millió dollárt, McGregornak pedig 130 millió dollárt hozott.
 
 
Nem valószínű, hogy Ngannou akár csak megközelítőleg is annyi pénzt kereshet, mint McGregor, mert Joshua, Fury vagy Wilder népszerűség tekintetében nincsenek azon a szinten, mint Mayweather volt 2017-ben. "Mindig is arról álmodtam, hogy Tyson Fury ellen fogok bokszolni. Úgy tűnik, ő most nem egészen azon a szinten van. Deontay Wilder, én és a csapatom ide-oda járkálunk és tárgyalunk. Eddig nem jutottunk el konkrét időpontig, mert decemberben AJ-nek és Wildernek  potenciális ellenfele van, de még mindig egy lehetséges meccsre hangolódunk utánna" - mondta Francis Ngannou a DAZN-nek a bokszvilág egyik nagy nevével kapcsolatos terveiről. "Az a célom, hogy még idén legyen egy potenciális ráhangoló meccsem, legalább egy, még a jövő év előttEz az elképzelésem a bokszban. Már dolgozunk rajta. A csapatom folytatott néhány megbeszélést a Money Team Promotions [más néven Mayweather Promotions] céggel a meccsekkel kapcsolatban, és meglátjuk, mi lesz ebből. - mondta Ngannou.K.T.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.