2023. 07. 11. - 07:20

Ngannounak is összejöhet a McGregor féle pénzes box kitérő!

Ngannounak is összejöhet a McGregor féle pénzes box kitérő!
A WBC elnöke, Mauricio Sulaiman "különleges engedélyt" adott a nehézsúlyú világbajnok Tyson Fury-nak (33-1 Draw), hogy október 28-án Szaúd-Arábiában egy 10 menetes mérkőzést vívjon az újonc, egykori UFC nehézsúlyú Világbajnok Francis Ngannou (17-3) ellen.

Sulaiman nem árulta el, hogy a Boksz Világtanács (WBC) készít-e egy különleges övet, amelyet az egyik kézműves iparosuk készít, tele arannyal és drágakövekkel, hogy Fury a Ngannou elleni 10 menetes meccsre feltehesse, de azt már pletykálják, hogy a WBC ezt fogja tenni, hogy a szurkolók számára értelmet adjon a mérkőzésnek. Ha egy öv lesz a tét, az inkább fog egy igazi küzdelemnek tűnni, mint egy pénzhajhászásnak, hogy kihasználják Fury és Ngannou rajongótáborát. Fury-t nem fosztják meg a WBC címétől azzal, hogy a kötelező kihívóját félreteszik, míg ő Szaúd-Arábiába utazik, hogy felvegye a 40-50 millió dollárra becsült fizetést a 0-0-ra álló Ngannou ellen. A mérkőzés bokszszabályok szerint zajlik majd.

Fury promótere, Frank Warren azt állítja, hogy nem tudja, mennyi lesz a Ngannou elleni meccs PPV ára. Ezt később fogják meghatározni.

"Nem lesz bajnoki öv a tét, mert Ngannou nincs itt rangsorolva. Nem fogunk eladni. Ez egy esemény, egy jó bokszesemény" - mondta a promóter Frank Warren a talkSPORT Boxingnak, megvédve Tyson Fury döntését, hogy Francis Ngannou ellen bokszoljon legközelebb, nem pedig valaki mással a saját sportágából, például Oleksandr Usykkal.

"Még el sem jutottunk odáig" - mondta Warren arra a kérdésre, hogy mennyi lesz a Fury vs. Ngannou PPV ára. "Ez egy nagy esemény. Ne mondd nekem, hogy az emberek nem fogják megvenni. Amint megszólal a gong, mit fog Ngannou csinálni? Megpróbálja majd Tysonra nyomást helyezni és kiütni őt. Meg tudja csinálni? Ezt majd meglátjuk!

 

 

 

K.T.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.