2023. 11. 14. - 12:19

Szenzorokkal modernizálják a bokszot

Szenzorokkal modernizálják a bokszot

Az ökölvívás számára nagyon fontos, hogy lépést tartson a sportban tapasztalható hatalmas technológiai fejlődéssel.

Egyre több helyen kezdenek megjelenni az olyan ökölvívó kesztyűk, amelyek már ütésmérő és analitikai szenzorokat is tartalmaznak. A fejlesztéssel egyre többen foglalkoznak, hiszen ez az egyik legizgalmasabb projekt az ökölvívás világában és komoly előrelépést lehet vele elérni ökölvívóként. 
 
Ezek a szenzorok olyan pontosan képesek mérni az ütéseket, hogy komplett statisztikai elemzéseket lehet belőlük összerakni. A szenzorok nem csupán a sportolóknak jelentenek óriási előnyt, hanem az edzőknek, illetve a sportújságíróknak is. 
 
okolvivas_szenzor_torzs
A szenzorok akár megújíthatják egy ökölvívó pályafutását
 
Az említett szenzorokban olyan komplex technológiai rendszerek lettek beépítve, amelyek az ütéserő mellett a sebességet és természetesen az ütés számot is mérik. A jövő-technológia alapú rendszer rögzíti az ököl mozgását és a technikát is, valamint monitorozza azt is, hogy az ököl melyik részével üt a sportoló. 
 
Ez az innováció annyira sok új lehetőséget nyit meg a sportolók és edzőik számára, hogy szinte minden apró részletre oda tudnak majd figyelni. A szenzorok fejlesztése akkora hatással lehet a sportra, hogy aki minél hamarabb kezdi el használni ezeket a technológiákat, az könnyen az ökölvívás élmezőnyében találhatja magát. 
 
Forrás: Marshsport
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.