2023. 10. 29. - 09:00

Terítéken az ökölvívó felszerelések fejlesztése

Terítéken az ökölvívó felszerelések fejlesztése

Az ökölvívás ugyan mindig is a fizikai erőnlétről és az ügyességről szólt, azonban a technológiával itt is nagyot lehet előrelépni és fejleszteni. 

Az elmúlt években az ökölvívásban is jelentős technológiai innovációk történtek. A küzdősport leghagyományosabb részei mellett a modernizáció egyre inkább jelen van az edzések alatt, az elemzésekben és az élő közvetítésekben is. 
 
Egy ilyen technológiai fejlesztésre példa az elmúlt évekből az úgynevezett ütésszámláló szenzor, amely teljesen képes megújítani az ökölvívó mérkőzések elemzését és vizsgálatát.
 
Ezek az említett szenzorok a bokszkesztyűkbe vagy a védőfelszerelésekbe építve képesek mérni a sportoló által adott és kapott ütéseket. Némelyik szenzor már az ütés erősségét is képes egy intervallumba besorolni. 
 
bokszkesztyu_torzs
Komoly újítások érkezhetnek a kesztyűkbe a jövőben is
 
Az ökölvívásban történt fejlesztések az elmúlt években megmutatták, hogy a küzdősportokban miért elengedhetetlenek a technológiai újítások.
 
A SBJ Technology közleménye alapján számos profi sportoló és edző számolt be arról, hogy a fejlesztésekkel sokkal jobban megtudják érteni saját és ellenfelük erősségeit, valamint gyengeségeit. 
 
A SBJ Technology szerint a mesterséges intelligencia és a robotika egyre nagyobb népszerűségének köszönhetően a jelenlegieknél sokkal modernebb megoldások is a ringbe léphetnek majd az ökölvívásban.
 
Forrás: SBJ Technology
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.