2023. 01. 23. - 19:05

UFC 283: Hill győzelmét hozta a félnehézsúlyú rangadó

UFC 283: Hill győzelmét hozta a félnehézsúlyú rangadó
Múlt szomabton az MMA vezető szervezete visszatért az év első fizetős eseményére, a UFC 283-ra! Ráadásul a UFC nem csak a 2023-as PPV-menetrendjét nyitotta meg, de mindezt úgy tette, hogy visszatért Brazíliába, abba az országba, amely az évek során a vegyes harcművészetek legnagyobb harcosait adta a szervezetnek.
Kiváló fightcardot sikerült prezentálni, amely az első számozott esemény volt az Egyesült Államokon vagy Abu Dhabin kívül a 2019-ben Ausztráliában megrendezett UFC 243 óta, a promóció néhány figyelemre méltó mérkőzést és két bajnoki címet hozott magával Rio de Janeiróba.

A főmérkőzésen a betöltetelen félnehézsúlyú öv volt a tét, a helyi kedvenc és veterán korábbi címvédő Glover Teixeira a feltörekvő amerikai, Jamahal Hillel csapott össze. Ezt megelőzően Mexikó első UFC-bajnoka, Brandon Moreno remélte, hogy a regnáló légsúlyú király hazai pályán letaszíthatja trónjáról Deiveson Figueiredót, ezzel történelmi rivalizálásuk negyedik fejezetéhez érkeztek.
A főmérközésen az egykori bajnok veterán Teixeira fantasztikusan álta a sarat és helyenként remek kontrákkal még fölénybe is került, de összeségében dominálni nem tudott, így öt menet után egyhangú pontozást követően megérdemelten lett bajnok a filatal amerikai Jamahal HillBrandon Moreno és Deiveson Figueiredó negyedik mindent eldöntő összecsapása sem hozott kevesebb izgalmat. A szoros adok-kapok a harmadik menetre ért véget, amikor a bíró beszüntette a mérkőzést, hiszen a brazil harcos jobb szeme annyira feldagat, hogy be kellett szüntetni a találkozót, így Moreno ülhetett fel a légsúly trónjára.
A prominens brazil őslakosok, mint Gilbert Burns, Jéssica Andrade, Johnny Walker és Shogun Rua, valamint az olyan feltörekvő esélyesek, mint Jailton Almeida és a Bonfim testvérek bunyójával a gála megtette amit kellet, így a UFC emlékezetes első PPV-vel nyitotta az évet.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.