2023. 10. 03. - 11:28

Új dimenziókat hoz a kamerarendszerek fejlesztése a sportban

Új dimenziókat hoz a kamerarendszerek fejlesztése a sportban

Egészen látványos az, amit a mesterséges intelligencia képes javítani a harcművészeti sportágakban. 

A sport világa mindig is élen járt a legújabb technológiák bevezetésében, mivel folyamatosan javítani kell a sportolók teljesítményét és a nézők élményeit. Napjainkban a mesterséges intelligencia a legforróbb terület, amely a lehető legnagyobb mértékben képes végrehajtani ezeket a javításokat a sportban.
 
A fejlett technológiák képesek például olyan részletes statisztikai elemzéseket végrehajtani, amelyek eddig sosem léteztek. Ezek segítségével nem csak a harcművészeti összecsapások előtti felvezető, vagy a mérkőzések utáni elemzés gazdagodhat, hanem a sportolók is tanulhatnak saját gyengeségeikből vagy erősségeikből, mivel fény derül a fejlesztendő és a legerősebb területekre is. 
 
jabbr_torzs
Nagyot dob a mesterséges intelligencia alapú kamerarendszer a közvetítésen
 
A mesterséges intelligencia a kamerarendszerek teljesítményét is képes új dimenziókba emelni. Akár a stadionból, akár kivetőtőkről, akár televíziókból nézzék a szurkolók a mérkőzést, a mesterséges intelligencia és a kamerarendszerek összekötése számos előnyt magában hordoz.
 
Ilyen például az, hogy a kamerák ezentúl képesek automatikusan követni a legfontosabb eseményeket és képesek automatizáltan rá fókuszálni a legfontosabb sportpillanatokra, ez pedig nagyban emelheti a nézettséget. Emellett a kamerákkal a klubok képesek a szurkolók viselkedését is követni, majd vizsgálni a mérkőzések alatt, amellyel fő céljuk az, hogy elemezzék az érzelmi reakciókat az adott mérkőzésről.
 
Forrás: Jabbr.ai
CS.SZ.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.