2023. 05. 23. - 10:20

Veres Richárd újabb győzelme Törökországban

Veres Richárd és Mónus Viktor is duplázott a felnőttek között a Törökországban lebonyolított kick-box világkupán. A 2028-as olimpiai részvételre hajtó sportág világkupa sorozatában egyre komolyabb mezőnyök vesznek részt: Isztambulban 42 ország több mint 2800 harcosa lépett tatamira és szállt ringbe, köztük 54 magyar – és hasonlóan méretes létszám várható majd a soron következő, júniusi budapesti világkupán is.
Az isztambuli megméretésen a pointfighting szabályrendszerben Veres Richárd megnyerte súlycsoportja, a 63 kg küzdelmeit. A sokszoros világ- és Európa-bajnok ráadásként diadalmaskodott a pointfightingban mindig csemegének számító, súlycsoportoktól független Grand Champion versenyszámban is. A rutinos sportoló a két arannyal jelezte, hogy éremre tör majd a júniusi Európa Játékokon is, ahová rajta kívül másik nyolc magyar kick-boxos is kivívta az indulás jogát.

Veres Richárdhoz hasonlóan két elsőséget szerzett Isztambulban a felnőtteknél a formagyakorlatos Mónus Viktor, aki a kreatív fegyveres, illetve a zenés fegyveres kategóriában is a legjobbnak bizonyult.                                                                                   Veres Richárd újabb Világkupa aranyakkal gazdagodott

A törökországi éremtáblázaton a nemzetek között Magyarország a harmadik helyen végzett, míg a résztvevő 78 egyesület között a Halker-Király Team a negyedik legeredményesebbnek bizonyult.


A kick-box világkupa sorozat következő állomásának hazánk ad otthont: a 28. Magyar Kick-box Világkupára június 16. és 18. között kerül sor a BOK Sportcsarnokban.

Kick-box világkupa, Isztambul, a felnőtt magyar érmesek:

Pointfighting:
Férfiak:
63 kg: 1. Veres Richárd
+94 kg: 3. Opauszki Dávid
Grand Champion: 1. Veres Richárd
Nők:
50 kg: 3. Petró Lili
60 kg: 2. Busa Andrea
65 kg: 3. Busa Andrea
Grand Champion: 2. Busa Andrea

Light-contact:
Férfiak:
63 kg: 3. Száraz Gergő
74 kg: 2. Kajtár Bence

Kick-light:
Férfiak:
63 kg: 2. Száraz Gergő

Formagyakorlat:
Férfiak:
Kreatív: 2. Mónus Viktor
Kreatív fegyveres: 1. Mónus Viktor
Zenés fegyveres: 1. Mónus Viktor
Nők:
Kreatív fegyveres: 2. Tar Petra
Zenés fegyveres: 2. Tar Petra

Full-contact:
Nők:
60 kg: 3. Tóth Anna

K1:
Nők:
52 kg: 2. Pálfi Viktória

Turák Péter

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.