2023. 06. 12. - 05:15

Visszavonult a UFC koronázott királynője!

Visszavonult a UFC koronázott királynője!
Bejelentette visszavonulást a UFC királynőjének tartott brazil születésű  Amanda Nunes (23-5) miután a hétvégi UFC 289-es vancouveri gáláján egyhangú pontozás után megvédte váltósúlyú világbajnoki címét.

A UFC egyetlen jelenlegi két súlycsoportos bajnoka vasárnap hajnalban bejelentette visszavonulását, és a csúcson távozott, miután a UFC 289 főmérkőzésén újabb hibátlan címvédést tett hozzá önéletrajzához. A címvédő hattyúdalához Irene Aldana szolgáltatta ellenfélként az asszisztenciát, hogy a bajnok egyhangú döntést követően, és két címvédés során hatodik alkalommal védje meg a nagyváltósúlyú övét. A mérkőzést mindhárom bíró tisztán Nunesnek adta, 50-44, 50-44, 50-44, 50-43 arányban.

"Anyukám olyan régóta kérte ezt tőlem, azt mondta, hogy már nem bírja tovább" - mondta Nunes, miután letette két UFC-címét az oktagon közepén, a kesztyűi mellé. "A társam is, Nina [Nunes], aki egész karrierem során olyan sokat volt velem, most terhes, és már olyan régóta járjuk ezt az utat. Úgy döntöttem, hogy most még elég fiatal vagyok ahhoz, hogy élvezzem mindazt, amit elértem. Utaznom kell, a családommal akarok lenni. Több időt kell töltenem a családommal Brazíliában is.”

"Olyan fiatalon hagytam el őket, hogy idejöjjek és megtaláljam az álmomat, soha nem volt kétségem afelől, hogy bajnok leszek. De amikor bajnok lettem, az hihetetlen volt! Kétszeres bajnok is!"

A 35 éves Nunes olyen ellenfeleket győzött le hosszú karrierje során, mint Holly Holm, Cris Cyborg vagy a szintén óriási sztár és legendás bajnok Ronda Rousey és Valentina Shevchenko.

 

 

 

K.T.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.