2017. 09. 07. - 10:40

Hogy fehérítsük fogainkat otthoni praktikákkal?

Hogy fehérítsük fogainkat otthoni praktikákkal?

A szép mosoly fehér fogakkal az igazi. Mutatós megjelenésükért ma már számos fogászaton tehetünk, ugyanakkor otthon is van lehetőség arra, hogy fehérebbé varázsoljuk őket.

Fogfehérítéssel ma már számos rendelőben foglalkoznak, s érdemes is időnként igénybe venni ezt a kezelést.

Ugyanakkor ha magunk is szeretnénk gondoskodni arról, hogy fogaink fehérebbek legyenek, meg kell fontolnunk bizonyos élelmiszerek kerülését, valamint a házi praktikák alkalmazását.

A fogak fehérsége bizonyos szokásokról való lemondással is fokozható

A fogak fehérsége bizonyos szokásokról való lemondással is fokozható

A fogak egyes ételek, italok, illetve a káros szenvedélyek – például dohányzás – miatt elszíneződhetnek. A kávé, a fekete és a zöld tea, a vörösbor és a dohányzás tesz róla. A fog elszíneződés akkor nagyobb mértékű, ha sokat fogyaszt valaki ezekből, vagy hosszú ideig teszi azt.

Érdemesebb gyorsabban meginni ezeket az italokat, vagy átöblíteni vízzel a szánkat fogyasztásuk után.

A dohányzásról a legjobb teljesen leszokni, mert az elszínezés mellett a fogíny betegségeit is okozhatja, így az ínygyulladás, a fogágybetegség is komoly probléma lehet.

Ha fehérebb fogakat szeretnénk, érdemes csökkenteni a fenti italok fogyasztásának gyakoriságát. Napi egy-két csésze kávé ajánlott, s utána mindig célszerű szánkat kiöblíteni.

Erősen elszínezi a fogakat a ketchup, a színes cukorka, édesség. A savas ételek gyengítik a zománcot, ezért ezeket is érdemes kerülni vagy ritkábban enni.

Ami az otthoni praktikákat illeti, egyszerűbb gyümölcsökkel és zöldségekkel fehéríteni a fogakat – az alma, a körte, a zeller, a sárgarépa természetes módon fehérít. Minél ropogósabb, annál jobban tisztít, nyersen fogyasztva.

A különféle dörzsölős technikák, sőt a fogfehérítő fogkrémek sem javasoltak, mert érzékennyé tehetik a fogakat.

Szakszerűen és biztonságosan csak a fogorvosnál fehérítik ki azokat.

Kapcsolódó cikk:

 

B.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.